| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Laborant ve Veteriner Sağlık | DERS BİLGİLERİ | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | LVT-3103 | Genel Zootekni | 2.0 | 0.0 | 1.0 | 3.0 | 4.0 | 1. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | Öğr. Gör. Demet Gökdere | Dersin Yardımcıları | Derste sözlü anlatım ödev, projeksiyon cihazı kullanılır | Ofis Yeri | | E-Posta | demetgokdere@isparta.edu.tr | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Evcil hayvanlar ile ilgili temel bilgiler verilerek, hayvancılık kültürünü oluşturmak ve yerleştirmek. | Dersin İçeriği | Dünya ve Türkiye Hayvancılığına Genel Bakış-Başlıca Yetiştiricilik Tanımları (Zootekni, Evciltme, Tür, Irk, Hibridasyon)-Irk Özellikleri ve Irkların Sınıflandırılması-Türkiye Hayvan Irklarının Bölgesel Dağılımı-Morfolojik ve Fizyolojik Irk Özellikleri-Hayvan Irkları ve Özellikleri-Sütçü Sığır Irk Hayvanların Genel Özellikleri-Hayvanlarda Verimler, Verim Özellikleri ve Bunları Etkileyen Faktörler -Çevre ve Hastalıklara Direnç-Etçi Sığır Irk Hayvanların Genel Özellikleri-Keçi Irklarının Genel Özellikleri- Koyun Irklarının Genel Özellikleri-Köpek Irklarının Genel Özellikleri-Kedi Irklarının Genel Özellikleri | Önkoşul Dersleri | | Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi | Ders Grup Çalş. / Ödevi Ödev Uygulama Yerinde Uygulama Teknik Gezi
| Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 0 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI | | Türkiye hayvancılığını türler temelinde algılayabilme
| | Çiftlik hayvanı türlerinden sığır, koyun, keçi, kedi, köpek yetiştiriciliği ve ıslahının temelini kavrayabilme | | Tarım işletmesi bünyesinde hayvancılığın yerini öğrenebilme | | Yetiştirilmesi gerekli türleri belirleyebilme | | Dünya ve Türkiye’de Hayvancılık, Zootekni ve Tanımlar, Döl ve Süt Verimi, Et, Yumurta ve Yapağı Verimi |
|
| | | |
|
|
| |