of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Laborant ve Veteriner Sağlık
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
LVT-3103
Genel Zootekni
2.0
0.0
1.0
3.0
4.0
1. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Öğr. Gör. Demet Gökdere
Dersin Yardımcıları
Derste sözlü anlatım ödev, projeksiyon cihazı kullanılır
Ofis Yeri
 
E-Posta
demetgokdere@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Evcil hayvanlar ile ilgili temel bilgiler verilerek, hayvancılık kültürünü oluşturmak ve yerleştirmek.
Dersin İçeriği
Dünya ve Türkiye Hayvancılığına Genel Bakış-Başlıca Yetiştiricilik Tanımları (Zootekni, Evciltme, Tür, Irk, Hibridasyon)-Irk Özellikleri ve Irkların Sınıflandırılması-Türkiye Hayvan Irklarının Bölgesel Dağılımı-Morfolojik ve Fizyolojik Irk Özellikleri-Hayvan Irkları ve Özellikleri-Sütçü Sığır Irk Hayvanların Genel Özellikleri-Hayvanlarda Verimler, Verim Özellikleri ve Bunları Etkileyen Faktörler -Çevre ve Hastalıklara Direnç-Etçi Sığır Irk Hayvanların Genel Özellikleri-Keçi Irklarının Genel Özellikleri- Koyun Irklarının Genel Özellikleri-Köpek Irklarının Genel Özellikleri-Kedi Irklarının Genel Özellikleri
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Grup Çalş. / Ödevi
Ödev
Uygulama
Yerinde Uygulama
Teknik Gezi
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Türkiye hayvancılığını türler temelinde algılayabilme
DK2
Çiftlik hayvanı türlerinden sığır, koyun, keçi, kedi, köpek yetiştiriciliği ve ıslahının temelini kavrayabilme
DK3
Tarım işletmesi bünyesinde hayvancılığın yerini öğrenebilme
DK4
Yetiştirilmesi gerekli türleri belirleyebilme
DK5
Dünya ve Türkiye’de Hayvancılık, Zootekni ve Tanımlar, Döl ve Süt Verimi, Et, Yumurta ve Yapağı Verimi