of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GIT-3219
Beslenme İlkeleri
3.0
0.0
0.0
3.0
3.0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Selçuk YILMAZ
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu
E-Posta
selcukyilmaz@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
15:00 - 17:00
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Besinlerdeki besin öğelerinin yapıları, fonksiyonları, sınıflandırılması, kaynakları, önerilen günlük alım değerleri hakkında bilgi vermek. Besin grupları ve bazı özel durumlarda beslenmeye ilişkin bilgilerin öğretilmesi amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği
Temel Kavramlar, Karbonhidratlar, Proteinler, Lipitler, Vitaminler, Su ve Mineraller, Enerji Metabolizması, Besinler, Özel Durumlarda Beslenme
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Ödev
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
0
Uzmanlık/Alan Dersi
70
Destek Dersi
30
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Beslenme ile ilgili temel kavramları öğrenir.
DK2
Besin öğeleri, vücuttaki işlevleri ve sindirim mekanizmaları hakkında bilgi sahibi olur.
DK3
Besin gruplarını öğrenir ve muhafaza yöntemlerini ana hatlarıyla bilir.
DK4
Özel durumlarda beslenme hakkında bilgi sahibi olur.
DK5
Özel durumlarda beslenme hakkında bilgi sahibi olur...