| | | | | | | |
Bölüm |
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi |
DERS BİLGİLERİ |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı |
GIT-3219 | Beslenme İlkeleri | 3.0 | 0.0 | 0.0 | 3.0 | 3.0 | 3. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersi Verenler | Selçuk YILMAZ |
Dersin Yardımcıları | |
Ofis Yeri | Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu |
E-Posta | selcukyilmaz@isparta.edu.tr |
Ofis Görüşme Saatleri | 15:00 - 17:00 |
İş Telefonu | |
Dersin Amacı | Besinlerdeki besin öğelerinin yapıları, fonksiyonları, sınıflandırılması, kaynakları, önerilen günlük alım değerleri hakkında bilgi vermek. Besin grupları ve bazı özel durumlarda beslenmeye ilişkin bilgilerin öğretilmesi amaçlanmaktadır. |
Dersin İçeriği | Temel Kavramlar, Karbonhidratlar, Proteinler, Lipitler, Vitaminler, Su ve Mineraller, Enerji Metabolizması, Besinler, Özel Durumlarda Beslenme |
Önkoşul Dersleri | |
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi | Ders Ödev
|
Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel Mesleki Ders | 0 |
Uzmanlık/Alan Dersi | 70 |
Destek Dersi | 30 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |