| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi | DERS BİLGİLERİ | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | GIT-3207 | Gıda Endüstrisi Makineleri | 2.0 | 0.0 | 0.0 | 2.0 | 3.0 | 3. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | Öğr. Gör. Selçuk Yılmaz | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu | E-Posta | selcukyilmaz@isparta.edu.tr | Ofis Görüşme Saatleri | 15:00 - 17:00 | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Gıda endüstrisinde kullanılan makineler ve teknolojileri hakkında bilgi vermektir.
| Dersin İçeriği | Gıdaların temel özellikleri ve üretiminde kullanılan alet ekipmanlar | Önkoşul Dersleri | | Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi | Ders
| Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 40 | Uzmanlık/Alan Dersi | 60 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI | | Gıdaların temel özellikleri ve üretiminde kullanılan ilkelerin benimsenmesi
| | Hammadde hazırlık makinelerinden tartma ve ölçme aletleri, taşıma ve iletim düzenleri ve sınıflama ve ayırma makinelerinin çalışma prensiplerinin benimsenmesi
| | Üretim makinelerinden karıştırma ve karışımlama makineleri, boyut küçültme makinelerinin çalışma prensiplerinin benimsenmesi | | Isıl işlem makine ve ekipmanlarından evaporatorler, dearatörler, deodorizatörler, kondensörler, haşlama, kızartma, pişirme ve kavurma makine ve ekipmanlarının çalışma prensiplerinin benimsenmesi
| | Gıda ambalajında kullanılan malzemeden istenilen özellikler, ambalaj çeşitleri ve ambalajlama makineleri |
|
| | | |
|
|
| |