of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GIT-3207
Gıda Endüstrisi Makineleri
2.0
0.0
0.0
2.0
3.0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Öğr. Gör. Selçuk Yılmaz
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu
E-Posta
selcukyilmaz@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
15:00 - 17:00
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Gıda endüstrisinde kullanılan makineler ve teknolojileri hakkında bilgi vermektir.
Dersin İçeriği
Gıdaların temel özellikleri ve üretiminde kullanılan alet ekipmanlar
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
40
Uzmanlık/Alan Dersi
60
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Gıdaların temel özellikleri ve üretiminde kullanılan ilkelerin benimsenmesi


DK2
Hammadde hazırlık makinelerinden tartma ve ölçme aletleri, taşıma ve iletim düzenleri ve sınıflama ve ayırma makinelerinin çalışma prensiplerinin benimsenmesi
DK3
Üretim makinelerinden karıştırma ve karışımlama makineleri, boyut küçültme makinelerinin çalışma prensiplerinin benimsenmesi
DK4
Isıl işlem makine ve ekipmanlarından evaporatorler, dearatörler, deodorizatörler, kondensörler, haşlama, kızartma, pişirme ve kavurma makine ve ekipmanlarının çalışma prensiplerinin benimsenmesi

DK5
Gıda ambalajında kullanılan malzemeden istenilen özellikler, ambalaj çeşitleri ve ambalajlama makineleri