of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GIT-3205
Gıda Katkı Maddeleri
2.0
0.0
0.0
2.0
3.0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Dr. Öğr. Üyesi EMİNE AŞIK CANBAZ
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
ŞARKİKARAAĞAÇ MYO
E-Posta
emineasik@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Gıdaların işlenmesi veya depolaması esnasında kullanılan katkı maddelerini, fonksiyonlarını, kullanım koşularını, uygulama alanlarını öğrenmek.
Dersin İçeriği
Gıda katkı maddesinin tanımı, kullanım koşuları, farklı fonksiyonlara sahip gıda katkı maddeleri.
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Ödev
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
40
Uzmanlık/Alan Dersi
30
Destek Dersi
10
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
10
Aktarılabilir Beceri Dersi
10
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Gıda katkı maddelerini sınıflandırmak, Gıda katkı maddelerinin özelliklerini,etki mekanizmalarını ve kullanım alanlarını ana hatlarıyla belirtmek
DK2
Gıda katkı maddelerini tanımayı ve kullanım amaçlarını bilmek
DK3
Bir maddenin gıda katkısı olabilmesi için hangi özelliklere sahip olması gerektiğini bilmek
DK4
Gıda katkı maddelerinin kullanımı sırasında dikkat edilmesi gereken hususları bilmek
DK5
Gıda katkı maddelerinin sınıflandırılmasını bilmek
DK6
Gıda katkı maddelerinin özelliklerini,etki mekanizmalarını ve kullanım alanlarını ana hatlarıyla bilmek