of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GIT-3201
Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuatı
4.0
0.0
0.0
4.0
5.0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Öğr.Gör.Dr.Taner SARIOĞLU
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
ISUBÜ Şarkikaraağaç MYO
E-Posta
tanersarioglu@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Gıdalarda kalite kontrol ve ürün kalite standartlarını ve mevzuatı öğrenmek
Dersin İçeriği
Kalitenin tanımı, kalite kontrolü, kalite kontrolünün aşamaları. istatistiksel kalite kontrolü, Gıdaların görünüş özellikleri. Gıdaların renk özellikleri. Gıdaların kinestetik özellikleri. Viskozite ve kıvam. Gıdaların lezzet özellikleri. Gıdaların duyusal değerlendirmesi. Kalite güvence sistemleri (HACCP, ISO), Gıda mevzuatı, Türk gıda mevzuatını gelişimi, Uluslararası ve ulusal kuruluşlar, kodeks alimentarius,
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Ödev
Proje Hazırlama
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
40
Uzmanlık/Alan Dersi
30
Destek Dersi
10
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
10
Aktarılabilir Beceri Dersi
10
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Gıda kalite kontrolün gerekliliğini kavrayabilme;
DK2
Gıda sanayinde kalite kontrol uygulama yöntemlerini kavrayabilme;
DK3
Kalite yönetim sistemleri ve işleyişlerini kavrayabilme;
DK4
Gıda mevzuatını bilmek
DK5
Analiz sonuçlarını mevzuata göre yorumlamak