of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GIT-3118
Yönlendirilmiş Çalışma
3.0
0.0
0.0
3.0
3.0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Öğr.Gör. Dr. Taner SARIOĞLU
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
Şarkikaraağaç MYO
E-Posta
tanersarioglu@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
10:00-11:00
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Öğrencilere mesleği ile ilgili bir konuda derinlemesine araştırma yapabilme, çalışma konusuyla ilgili kendisini geliştirebilme, yaptığı çalışmayı önceden belirlenmiş şartlara uygun olarak raporlayabilme ve elde ettiği bulguları etkili bir şekilde sunabilme becerisi kazandırmak
Dersin İçeriği
Öğrencinin mesleğine yönelik bir konuda bilimsel çalışma kuralları ve etiğine uygun olarak araştırma yapması, raporlaması ve sözlü olarak sunması
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Grup Çalş. / Ödevi
Okuma
Proje Hazırlama
Rapor Yazma
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
30
Uzmanlık/Alan Dersi
30
Destek Dersi
40
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Araştırma tekniklerini öğrenerek, bağımsız araştırma yapabilme ve grup içerisinde uyumlu çalışabilme becerisi kazanır.
DK2
Ulaşılan kaynakların nasıl kullanılacağını öğrenir.
DK3
Raporda veya çalışmada gerekli olabilecek bilgisayar, yazılım, internet ve anket (proje, deney) çalışması yapma becerisi kazanır.
DK4
Belli bir konuda rapor yazma, sunum yapabilme becerisi kazanır.
DK5
Öğrencinin mesleğine yönelik bir konuda bilimsel çalışma kuralları ve etiğine uygun olarak araştırma yapması, raporlaması ve sözlü olarak sunması