of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GIT-3116
Hijyen veSanitasyon
3.0
0.0
0.0
3.0
3.0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Öğr. Gör. Selçuk Yılmaz
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Tarladan çatala gıda üretimin tüm aşamalarında mevzuatlara ve hijyen kurallarına uygun üretimin gerçekleştirilmesini, temel hijyen kuralları ile işletmelerde temizlik ve dezenfeksiyon kuralları ve uygulamalarının önemini kavratmayı hedefler.
Dersin İçeriği
Hijyen ve sanitasyonun tanımı, kontaminasyon kaynakları, hijyen ve sanitasyon açısından gıda işletmesi kurulması, genel hijyen kuralları, personel hijyeni, gıda işletmelerinde hijyen ve sanitasyon uygulamaları
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Dersi İşleyiş Yöntemi
Uzaktan Öğretim
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
40
Uzmanlık/Alan Dersi
30
Destek Dersi
30
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Hijyen ve sanitasyon temel kavramlarını öğrenir.
DK2
Gıda güvenliği hakkında bilgi sahibi olur.
DK3
Gıda kaynaklı hastalık ve zehirlenmelere sebep olan mikroorganizmalar ve gelişme koşulları hakkında bilgi sahibi olur.
DK4
Gıda üretim, işleme ve depolama alanlarındaki hijyen kurallarını bilir.
DK5
Gıda güvenliğinde personel hijyeninin farkına varır.
DK6
Gıda işletmelerinde temizlik ve dezenfeksiyon uygulamaları hakkında bilgi sahibi olur.
DK7
Gıda güvenliği sistemlerinin öneminin farkına varır.