| | | | | | | |
Bölüm |
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi |
DERS BİLGİLERİ |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı |
GIT-3116 | Hijyen veSanitasyon | 3.0 | 0.0 | 0.0 | 3.0 | 3.0 | 2. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersi Verenler | Öğr. Gör. Selçuk Yılmaz |
Dersin Yardımcıları | |
Ofis Yeri | |
E-Posta | |
Ofis Görüşme Saatleri | |
İş Telefonu | |
Dersin Amacı | Tarladan çatala gıda üretimin tüm aşamalarında mevzuatlara ve hijyen kurallarına uygun üretimin gerçekleştirilmesini, temel hijyen kuralları ile işletmelerde temizlik ve dezenfeksiyon kuralları ve uygulamalarının önemini kavratmayı hedefler. |
Dersin İçeriği | Hijyen ve sanitasyonun tanımı, kontaminasyon kaynakları, hijyen ve sanitasyon açısından gıda işletmesi kurulması, genel hijyen kuralları, personel hijyeni, gıda işletmelerinde hijyen ve sanitasyon uygulamaları |
Önkoşul Dersleri | |
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi | Ders
|
Dersi İşleyiş Yöntemi | Uzaktan Öğretim |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel Mesleki Ders | 40 |
Uzmanlık/Alan Dersi | 30 |
Destek Dersi | 30 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |