| | | | | | | |
Bölüm |
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi |
DERS BİLGİLERİ |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı |
GIT-3111 | Gıda Ambalajlama Teknolojisi | 3.0 | 0.0 | 0.0 | 3.0 | 3.0 | 1. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersi Verenler | Öğr. Gör. Dr. Taner SARIOĞLU |
Dersin Yardımcıları | Ambalaj Teknolojisi, Üçüncü M., 2007 |
Ofis Yeri | ISUBÜ Şarkikaraağaç MYO |
E-Posta | tanersarioglu@isparta.edu.tr |
Ofis Görüşme Saatleri | Çarşamba 14:00-15:00 |
İş Telefonu | |
Dersin Amacı | Ambalajlama ve Paketlemenin temel kavramlarını anlamak |
Dersin İçeriği | 1. Ambalajın Tanımı, Önemi ve Fonksiyonları 2. Gıdalardaki Bozulmalar ve Kinetik Reaksiyonları 3. Ambalaj Materyalleri a. Cam b. Metal c. Kağıt d. Ahşap e. Plastik f. Kompozitler (lamine materyaller) 4. Ambalajlama Teknikleri ve Otomasyonu 5. Ambalaj Tasarımı ve Gıdalarda Raf Ömrünün Belirlenmesi 6. Spesifik Gıdaların Ambalajlanması a. Neme Duyarlı Gıdalar b. Oksijene Duyarlı Gıdalar c. Donmuş Gıdalar d. Et ve Ürünleri 7. Aseptik Ambalajlama 8. Modifiye ve Kontrollü Atmosfer ile Ambalajlama 9. Gıda-Ambalaj Etkileşimleri |
Önkoşul Dersleri | |
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi | Ders Grup Çalş. / Ödevi
|
Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel Mesleki Ders | 70 |
Uzmanlık/Alan Dersi | 30 |
Destek Dersi | 0 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |