| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi | DERS BİLGİLERİ | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | GIT-3110 | Gıdalarda Temel İşlemler | 2.0 | 0.0 | 0.0 | 2.0 | 2.0 | 2. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | Öğr. Gör. Selçuk YILMAZ | Dersin Yardımcıları | Cemeroğlu B.S., 2010 Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler Saldamlı İ., ve Saldamlı e., 2004, Gıda Endsütri Makineleri
| Ofis Yeri | Şarkikaraağaç MYO | E-Posta | selcukyilmaz@isparta.edu.tr | Ofis Görüşme Saatleri | Çarşamba 14:00-15:00 | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Gıda işlemede ve muhafazasında kullanılan temel proseslerin prensip ve özelliklerini öğretmek, ilgili temel hesaplamaları (kütle denklikleri, konsantrasyon hesaplamaları) yapabilecek yetkinlikte öğrenci yetiştirme | Dersin İçeriği | Gıda prosesleri (temizleme, sınıflandırma, mekanik ayırma, santrifüjleme, filtrasyon, presleme vb.) ile muhafaza yöntemleri (ısıl işlemler, pastörizasyon, sterilizasyon,soğutma, dondurma) hakkında detaylı bilgi ve temel hesaplamalar | Önkoşul Dersleri | | Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi | Ders Laboratuar
| Dersi İşleyiş Yöntemi | Uzaktan Öğretim | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 50 | Uzmanlık/Alan Dersi | 50 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI | | Gıdaların korunma ve işlenme gerekliliği
| | Gıdaların temini, temizleme, ayırma ve boyut küçültme işlemlerini yapabilirler. | | Gıdalara uygulanan ısıl işlemler ve gereklilikleri Pastörizasyon ve sterilizasyon teknikleri | | Soğutma ve dondurma işlemlerini ürün bazında uygulama | | Kurutma ve evaporasyon işlemleri |
|
| | | |
|
|
| |