of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GIT-3110
Gıdalarda Temel İşlemler
2.0
0.0
0.0
2.0
2.0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Öğr. Gör. Selçuk YILMAZ
Dersin Yardımcıları
Cemeroğlu B.S., 2010 Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler
Saldamlı İ., ve Saldamlı e., 2004, Gıda Endsütri Makineleri
Ofis Yeri
Şarkikaraağaç MYO
E-Posta
selcukyilmaz@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
Çarşamba 14:00-15:00
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Gıda işlemede ve muhafazasında kullanılan temel proseslerin prensip ve özelliklerini öğretmek, ilgili temel hesaplamaları (kütle denklikleri, konsantrasyon hesaplamaları) yapabilecek yetkinlikte öğrenci yetiştirme
Dersin İçeriği
Gıda prosesleri (temizleme, sınıflandırma, mekanik ayırma, santrifüjleme, filtrasyon, presleme vb.) ile muhafaza yöntemleri (ısıl işlemler, pastörizasyon, sterilizasyon,soğutma, dondurma) hakkında detaylı bilgi ve temel hesaplamalar
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Laboratuar
Dersi İşleyiş Yöntemi
Uzaktan Öğretim
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
50
Uzmanlık/Alan Dersi
50
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Gıdaların korunma ve işlenme gerekliliği
DK2
Gıdaların temini, temizleme, ayırma ve boyut küçültme işlemlerini yapabilirler.
DK3
Gıdalara uygulanan ısıl işlemler ve gereklilikleri Pastörizasyon ve sterilizasyon teknikleri
DK4
Soğutma ve dondurma işlemlerini ürün bazında uygulama
DK5
Kurutma ve evaporasyon işlemleri