of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GIT-3109
Tahıl Teknolojisi
3.0
0.0
1.0
3.5
4.0
1. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Öğr.Gör. Dr. Taner SARIOĞLU
Dersin Yardımcıları
Elgün A., Ertugay Z., 2009
Ofis Yeri
Şarkikaraağaç MYO
E-Posta
tanersarioglu@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Tahıllar ve tahıl ürünleri hakkında bilgi sahibi olma
Dersin İçeriği
Hububatın morfolojik yapısı. Bileşimi depolanma ve öğütülmesi. Ekmek, makarna, bulgur, bisküvi, kraker, gofret, kek ve kahvaltılık tahılların üretim teknolojileri. Hububat hammaddeleri ile son ürün arasındaki ilişkiler. Hububat ürünlerinin kalite kontrolünde kullanılan yöntemler. Buğdayda fiziksel ve kimyasal analizler. Un ve irmikte fiziksel, kimyasal, fizikokimyasal analizler. Unun ekmeklik özelliklerinin tayini. Ekmek, makarna ve bisküvi analizleri.
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Laboratuar
Teknik Gezi
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
20
Uzmanlık/Alan Dersi
80
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Tahılın beslenmedeki önemi
DK2
Ticari öneme sahip tahıllar, buğday morfolojisi ve bileşimi
DK3
Buğdayda kalite değerlendirilmesi ve standardizasyon,
DK4
Buğdayın öğütülmesi, un eldesi ve unun ambalajlanması ve depolanması
DK5
Ekmek üretimi, makarna üretimi, bisküvi, kraker ve kek üretimi, nişasta üretimi, kahvaltılık tahıllar