of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GIT-3108
Meyve ve Sebze Teknolojisi
3.0
0.0
1.0
3.5
4.0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Dr. Öğr. Üyesi Emine Aşık Canbaz
Dersin Yardımcıları
Cemeroğlu, B.,Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi, Cilt 1.
Ofis Yeri
 
E-Posta
emineasik@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
10:00-12:00
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Meyve ve sebzelerin bileşimi, meyve ve sebze muhafazasında kullanılan yöntemler ile meyve ve sebze ürünleri hakkında bilgi vermek. meyve ve sebze işleme teknolojisinde yardımcı olacak gerekli olan temel laboratuvar bilgilerini kazandırmak.
Dersin İçeriği
Meyve ve sebzelerin bileşiminde yer alan karbonhidratlar, azotlu bileşikler, lipitler, mineraller, vitaminler, enzimler, fenolik bileşikler ile meyve suyu, meyve nektarı, sebze suyu, turunçgil suları, salça, reçel ve marmelat, konserve, turşu, sirke gibi meyve-sebze ürünleri üretim aşamaları.
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Laboratuar
Ödev
Soru-cevap yöntemi
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
50
Uzmanlık/Alan Dersi
50
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Meyve ve sebzelerin kimyası ve mikrobiyolojisi hakkında bilgi sahibi olur.
DK2
Meyve ve sebzelerin başlıca dayandırılma yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur.
DK3
Meyve ve sebzelerin işlenmesi sırasında ve sonrasında oluşabilecek olumsuzlukları öğrenme ve gerekli önlemleri alabilme becerisi kazanır.
DK4
Meyve ve sebzelere uygulanan temel analizler hakkında bilgi sahibi olur.
DK5
Meyve ve sebzelerden elde edilen ürünlerin proses aşamaları hakkında bilgi sahibi olunur.