of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GIT-3107
Et Teknolojisi
3.0
0.0
1.0
3.5
4.0
1. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Dr. Öğr. Üyesi Emine Aşık Canbaz
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
emineasik@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Etin beslenmedeki yeri ve önemi, Etin histolojik, fiziksel, kimyasal ve biyokimyasal özellikleri, et kesim yöntemleri, etlerde kesim sonrası oluşan değişiklikler, et koruma yöntemleri, et ürünleri hakkında bilgi sahibi olmak.
Dersin İçeriği
Etin histolojik, fiziksel, kimyasal ve biyokimyasal özellikleri. Et muhafazasında uygulanan teknolojik işlemler, kesim öncesi ve sonrası oluşan reaksiyonlar, etin kalite kriterleri, geleneksel olan ve olmayan et ürünleri
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Laboratuar
Rapor Yazma
Teknik Gezi
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
50
Uzmanlık/Alan Dersi
50
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Et teknolojisinin geniş kapsamlı olarak ele alınması ve tanıtılması,Etin sağlıklı ve dengeli beslenme açısından önemini kavrama

DK2
Et kesim yöntemleri hakkında bilgi sahibi olunması,Kasaplık hayvanlarda kasın ete dönüşümünü kavrayabilme
DK3
Etteki biyokimyasal değişiklikler ile et kalitesi arasındaki ilişkinin kurulması
DK4
Et ürünleri proses aşamaları ve son ürün kalitesi arasındaki ilişkinin kurulması
DK5
Et ürünlerinde kullanılan katkı maddeleri, bu katkı maddelerinin fonksiyonlarının et kalitesi üzerine önemini kavrama