of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GIT-3106
Süt Teknolojisi
3.0
0.0
1.0
3.5
5.0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Öğr. Gör. Dr. Taner SARIOĞLU
Dersin Yardımcıları
Süt teknolojisi, Yetişemiyen A., 1995
Ofis Yeri
Şarkikaraağaç Myo
E-Posta
tanersarioglu@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
çarşamba 14:00-15:00
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Önemli bir gıda maddesi olan sütün tanıtılması. Süt Üretimi, Süt hayvancılığı, sütün oluşumu ve sağımı. Sütün Nitelikleri. İçme sütü Teknolojisi. Sütün işletmeye kabulü sırasında yapılması gereken analizler. Süte uygulanan ön işlemler.
Dersin İçeriği
Sütün bileşenleri;sütün duyusal, fiziksel ve kimyasal özellikleri; süt işletmeleri temel ekipmanları, içme sütü teknolojisi, fermente süt ürünleri teknolojisi, peynir teknolojisi, tereyağı teknolojisi, koyulaştırılmış süt ve süt tozu teknolojisi, dondurma teknolojisi, süt endüstrisinde kalite kontrol
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Laboratuar
Teknik Gezi
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
80
Uzmanlık/Alan Dersi
20
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Süt hayvancılığı ve üretimi

DK2
Sütün Fiziksel ve kimyasal özellikleri
DK3
İçme sütü teknolojisi
DK4
Sütün Kalite kriterlerini öğrenmek
DK5
Süt Teknolojisinde Temel uygulamalar