of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GIT-3105
Gıda Analizleri
2.0
0.0
1.0
2.5
4.0
1. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Öğr. Gör. Selçuk Yılmaz
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu
E-Posta
selcukyilmaz@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
15:00 - 17:00
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Gıda endüstrisindeki bazı analizlerin yapımını öğrenmek
Dersin İçeriği
Populasyonu temsil eden uygun örneklerin alınma metodları, Nem tayini, Kuru madde tayini (refraktometre), Kül tayini, Protein tayini (Kjeldal methodu), yağ analizleri, AOAC Asitlik, titrasyon, pH, Tuz analizi, Spektrofotometrik analizler, Duyusal analiz
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Laboratuar
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
40
Uzmanlık/Alan Dersi
30
Destek Dersi
10
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
10
Aktarılabilir Beceri Dersi
10
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Gıda analizlerinin önemini, gıdalarda analiz edilen özelliklerin gruplandırılmasını öğrenmek
DK2
Gıda analiz sonuçlarını yorumlamayı bilmek
DK3
Gıda analizleri için uygun metot seçmeyi öğrenmek
DK4
Gıda mühendisliği alanındaki uygulamalar için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisini kazanmak
DK5
Gıda analizleri alanına özgü araştırma konularının incelenmesi için sonuç analiz etme ve yorumlama becerisini kazanmak