| | | | | | | |
Bölüm |
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi |
DERS BİLGİLERİ |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı |
GIT-3104 | Gıda Mikrobiyolojisi | 3.0 | 0.0 | 1.0 | 3.5 | 5.0 | 2. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersi Verenler | Dr. Öğr. Üyesi Emine AŞIK CANBAZ |
Dersin Yardımcıları | |
Ofis Yeri | ŞARKİKARAAĞAÇ MYO |
E-Posta | emineasik@isparta.edu.tr |
Ofis Görüşme Saatleri | |
İş Telefonu | |
Dersin Amacı | Gıdalarda gelişebilecek mikroorganizmalar, kontaminasyon kaynakları, gıda bozulmaları ve gıda bozulmalarının sağlık açısından önemi, mikrobiyal kontaminasyonun önlenmesi için alınabilecek tedbirler hakkında bilgi vermek. |
Dersin İçeriği | Gıdalarda bulunan mikroorganizmaların önemi, bulaşma kaynakları, gıdalarda mikrobiyal gelişmeyi etkileyen iç ve dış faktörler, indikatör mikroorganizmalar, değişik gıdalarda görülen mikrobiyal bulaşma ve bozulmalar, gıdalarda mikroorganizmaların neden olduğu kimyasal değişmeler, gıdalarda mikrobiyolojik analizler, gıda kalitesi ve güvenliğinin mikrobiyal analizler ile değerlendirilmesi. |
Önkoşul Dersleri | |
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi | Ders Laboratuar Uygulama Rapor Yazma
|
Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel Mesleki Ders | 50 |
Uzmanlık/Alan Dersi | 50 |
Destek Dersi | 0 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |