of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GIT-3104
Gıda Mikrobiyolojisi
3.0
0.0
1.0
3.5
5.0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Dr. Öğr. Üyesi Emine AŞIK CANBAZ
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
ŞARKİKARAAĞAÇ MYO
E-Posta
emineasik@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Gıdalarda gelişebilecek mikroorganizmalar, kontaminasyon kaynakları, gıda bozulmaları ve gıda bozulmalarının sağlık
açısından önemi, mikrobiyal kontaminasyonun önlenmesi için alınabilecek tedbirler hakkında bilgi vermek.
Dersin İçeriği
Gıdalarda bulunan mikroorganizmaların önemi, bulaşma kaynakları, gıdalarda mikrobiyal gelişmeyi etkileyen iç ve dış faktörler, indikatör mikroorganizmalar, değişik gıdalarda görülen mikrobiyal
bulaşma ve bozulmalar, gıdalarda mikroorganizmaların neden olduğu kimyasal değişmeler, gıdalarda mikrobiyolojik analizler, gıda kalitesi ve güvenliğinin mikrobiyal analizler ile değerlendirilmesi.
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Laboratuar
Uygulama
Rapor Yazma
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
50
Uzmanlık/Alan Dersi
50
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Gıdalarda bulunan mikroorganizmaları ve fonksiyonlarını öğrenir.
DK2
Gıdalarda mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörleri öğrenir.
DK3
Mikroorganizmaların gıdalara bulaşma kaynaklarını bilir.
DK4
Gıda kaynaklı hastalık ve zehirlenmeler ile semptomlarını bilir, gıda kaynaklı risklerin önlenmesi için alınması gereken tedbirleri öğrenir.
DK5
Gıda örneğinin temel mikrobiyolojik analizlerini yapabilir.