| | | | | | | |
Bölüm |
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi |
DERS BİLGİLERİ |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı |
GIT-3103 | Genel Mikrobiyoloji | 3.0 | 0.0 | 1.0 | 3.5 | 4.0 | 1. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersi Verenler | Dr. Öğr. Üyesi Emine Aşık Canbaz |
Dersin Yardımcıları | |
Ofis Yeri | Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu |
E-Posta | emineasik@isparta.edu.tr |
Ofis Görüşme Saatleri | 12:00-13:00 |
İş Telefonu | |
Dersin Amacı | Mikrobiyoloji biliminin gelişimi, temel mikrobiyolojik kavramlar ile mikroorganizmaların temel özellikleri, mikroorganizmaların sınıflandırılması konularının öğretilmesi amaçlanmaktadır. Aynı zamanda, mikrobiyoloji laboratuvarında kullanılan araç ve gereçlerin öğrenilmesi, mikroskobik inceleme yapma, besiyeri hazırlama gibi temel mikrobiyolojik uygulamalarda beceri kazandırmak hedeflenmektedir. |
Dersin İçeriği | Mikrobiyolojinin tanımı, canlıların sınıflandırılması, mikroorganizmaların önemi, mikroorganizmaların hücre yapıları; mikroorganizmaların gelişmesini etkileyen faktörler, laboratuvar alet ve ekipmanını tanıma, mikroskop kullanımı, preparat hazırlama. |
Önkoşul Dersleri | |
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi | Ders Laboratuar
|
Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel Mesleki Ders | 50 |
Uzmanlık/Alan Dersi | 50 |
Destek Dersi | 0 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |