| | | | | | | |
Bölüm |
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi |
DERS BİLGİLERİ |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı |
GIT-3102 | Gıda Kimyası ve Biyokimyası | 4.0 | 0.0 | 0.0 | 4.0 | 5.0 | 2. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersi Verenler | Öğr. Gör. Dr. Taner SARIOĞLU |
Dersin Yardımcıları | Gıda Kimyası, Demirci M., 2012 |
Ofis Yeri | Şarkikaraağaç MYO |
E-Posta | tanersarioglu@isparta.edu.tr |
Ofis Görüşme Saatleri | |
İş Telefonu | |
Dersin Amacı | Gıdaların temel bileşiminin, gıdalarının bileşiminden dolayı ortaya çıkan kimyasal değişmeler ve bileşimin bu değişmelere olan etkilerinin öğrenilmesi |
Dersin İçeriği | Su. Karbonhidratlar. Lipitler. Proteinler. Enzimler (Yapısı, özellikleri). Enzim kinetiği. Vitaminler(Yağda ve suda çözünen vitaminler). Mineral maddeler. Enzimatik esmerleşme, Enzimatik olmayan esmerleşme. Lipit hidrolizi. Lipit oksidasyonu. Pigment degredasyonu. |
Önkoşul Dersleri | |
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi | Ders
|
Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel Mesleki Ders | 30 |
Uzmanlık/Alan Dersi | 30 |
Destek Dersi | 40 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |