| | | | | | | |
Bölüm |
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi |
DERS BİLGİLERİ |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı |
GIT-3101 | Gıda Bilimi ve Teknolojisi | 4.0 | 0.0 | 0.0 | 4.0 | 5.0 | 1. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersi Verenler | Öğr.Gör. Dr. Taner SARIOĞLU |
Dersin Yardımcıları | Gıda Bilim ve Teknolojisi, Ertugay Z., Kurt A., 1994 |
Ofis Yeri | ISUBÜ Şarkikaraağaç MYO |
E-Posta | tanersarioglu@isparta.edu.tr |
Ofis Görüşme Saatleri | Çarşamba 14:00-15:00 |
İş Telefonu | |
Dersin Amacı | Öğrencilerin gıda bilim ve teknolojisinin temel kavramlarını anlamasını sağlamak |
Dersin İçeriği | Giriş; gıda biliminde genel kavramlar. Gıdaların bileşimi. Hububat teknolojisi. Bitkisel yağ teknolojisi. Et ve et ürünleri teknolojisi. Süt ve süt ürünleri teknolojisi, Meyve Sebze işleme ve değerlendirme teknolojisi. Fermantasyon teknolojisi. Çay işleme teknolojisi. Şeker teknolojisi. |
Önkoşul Dersleri | |
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi | Ders
|
Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel Mesleki Ders | 60 |
Uzmanlık/Alan Dersi | 20 |
Destek Dersi | 10 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 10 |