of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GIT-3101
Gıda Bilimi ve Teknolojisi
4.0
0.0
0.0
4.0
5.0
1. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Öğr.Gör. Dr. Taner SARIOĞLU
Dersin Yardımcıları
Gıda Bilim ve Teknolojisi, Ertugay Z., Kurt A., 1994
Ofis Yeri
ISUBÜ Şarkikaraağaç MYO
E-Posta
tanersarioglu@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
Çarşamba 14:00-15:00
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Öğrencilerin gıda bilim ve teknolojisinin temel kavramlarını anlamasını sağlamak
Dersin İçeriği
Giriş; gıda biliminde genel kavramlar. Gıdaların bileşimi. Hububat teknolojisi. Bitkisel yağ teknolojisi. Et ve et ürünleri teknolojisi. Süt ve süt ürünleri teknolojisi, Meyve Sebze işleme ve değerlendirme teknolojisi. Fermantasyon teknolojisi. Çay işleme teknolojisi. Şeker teknolojisi.
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
60
Uzmanlık/Alan Dersi
20
Destek Dersi
10
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
10
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Gıda Maddelerin temel kimyasal yapılarını öğrenme

DK2
Gıda maddelerinin kimyasal özelliklerinin üretim, beslenme ve sağlık açısından faydalarını öğrenme
DK3
Gıda maddelerinin kimyasal özelliklerinin üretimden tüketime kadarki süreçte neden olabileceği olumsuz reaksiyonlar ile bu maddelerin ve özelliklerinin sağlayacağı faydaları öğrenme
DK4
Gıda üretiminde kullanılabilecek hammaddelerin özelliklerini ve mevzuata uygunluğunu tespit edebilme
DK5
Gıdaların işleme metotlarını, muhafaza yöntemlerini kavrayabilme ve teknolojik gelişmeleri takip edebilme
DK6
Gıdaların gıda güvenliği ilkelerine uygun bir şekilde üretimi sağlayabilme