of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulu Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:19.01.2021 20:05:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
EBR-3117
Beslenme
2,0
0,0
0,0
2,0
2,0
1. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Ziya Yıldız
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
Uluborlu
E-Posta
ziyayildiz@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Besinlerdeki besin öğelerinin yapıları, fonksiyonları, sınıflandırılması, kaynakları, önerilen günlük alım değerleri, yetersiz ve aşırı alımları. Besin çeşitleri, besin değerleri, işlenme ve pişirme yöntemleri, bazı temel ve geleneksel yemek tarifelerinin beslenme ilkelerine uygun olarak düzenlenmesi.
Dersin İçeriği
Vitamin ve minerallerin sağlıklı beslenmedeki önemi, yapısı, özellikleri, sınıflandırması, fonksiyonları, kaynakları, günlük alım önerileri, yetersizliği, aşırı alım ve toksisiteleri. Besinlerin vitamin ve mineral içerikleri, hazırlama ve pişirme yöntemleri sırasında oluşan kayıplar, bazı temel ve geleneksel yemek tarifelerinin beslenme ilkeleri uygun şekilde laboratuvarda ortamında uygulanması
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Uzaktan Öğretim
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
55
Uzmanlık/Alan Dersi
45
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:12.01.2024 14:49:00)
DK1
Engelli bireyin beslenme listesini takip edebilme ve düzenleme yapabilme
DK2
Beslenme listesini hazırlayabilme
DK3
Besin zehirlenmelerinde çözüm üretebilme
DK4
Beslenme ilaç etkilenimine hakim olma
DK5
Engelliler ait beslenme önerileri oluşturabilme