of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GDA-3261
Fonksiyonel Gıdalar
2.0
0.0
0.0
2.0
2.0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
 
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Gıda endüstrisindeki fonksiyonel gıdaların bazı özelliklerinin belirlenmesi
Dersin İçeriği
Laboratuarda çalışırken uyulması gerekli emniyet kuralları Çözelti hazırlama hesaplamaları Normalite ve molarite, problem çözümleri Populasyonu temsil eden uygun örneklerin alınma metodları, AOAC Asitlik, kuvvetli ve zayıf elektrolit kavramları, titrasyon, pH Gıdalarda kuru madde belirleme metodları Yağ Analizi Gıdalarda azot tayini, toplam azot, protein olmayan azot, Kjeldahl metodu, yakma ve destilasyon, gerçekleşen reaksiyonlar Tuz analizi ve reaksiyonlar Kül analizi
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Okuma
Ödev
Proje Hazırlama
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
20
Uzmanlık/Alan Dersi
20
Destek Dersi
20
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
20
Aktarılabilir Beceri Dersi
20
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
-Gıda alanında uygulanan genel analiz yöntemlerinin prensiplerini öğrenmek ve uygulamak