| | | | | | | |
Bölüm |
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi |
DERS BİLGİLERİ |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı |
GDA-3259 | Gıda Biyoteknolojisi | 2.0 | 0.0 | 0.0 | 2.0 | 2.0 | 3. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersi Verenler | Doç. Dr. Nilgün BUDAK |
Dersin Yardımcıları | Aran, N. 2019. Gıda Biyoteknolojisi |
Ofis Yeri | Eğirdir Meslek Yüksekokulu |
E-Posta | nilgunbudak@isparta.edu.tr |
Ofis Görüşme Saatleri | |
İş Telefonu | |
Dersin Amacı | Biyoteknolojinin tanımı ve tarihçesi, uygulama alanları, rekombinant DNA teknolojisi, moleküler biyolojik yöntemler, fermantasyon, biyoreaktör tasarımı ve kontrolü, genetiği değiştirilmiş organizmalar, endüstriyel mikroorganizmalar, biyoteknolojik yöntemlerin gıda endüstrisinde kullanım alanları hakkında genel bilgilerin verilmesi amaçlanmaktadır. |
Dersin İçeriği | Biyoteknolojinin tanımı ve tarihçesi, biyoteknolojinin uygulama alanları, genetik kavramlar, moleküler biyolojik yöntemler, gıda endüstrisinde fermantasyon teknolojileri, biyoreaktör tasarımı ve kontrolü, ekmek mayası üretimi, fermente et ürünleri, fermente süt ürünleri ve probiyotik organizmalar, fermente bitkisel ürünler, genetiği değiştirilmiş organizmalar |
Önkoşul Dersleri | |
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi | Ders Ödev Web Tab. Öğrenme Soru-cevap yöntemi Konferans Gösterim Büyük grup tartışması Küçük grup tartışması Münazara Beyin fırtınası Zıt panel tekniği Çember tekniği Altı şapkalı düşünme tekniği Örnek olay yöntemi Zihin haritası Problem Çözme Yöntemi Bireysel Çalışma Yöntemi Benzetim tekniği Rol Oynama Drama tekniği Deney ve laboratuvar İstasyon tekniği Akvaryum tekniği Konuşma halkası tekniği Görüş geliştirme tekniği Balık kılçığı tekniği Kavram haritaları Eğitsel oyunlar Ters-yüz öğrenme Çokluortam Tasarımı Mikro öğretim
|
Dersi İşleyiş Yöntemi | Uzaktan Öğretim |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel Mesleki Ders | 20 |
Uzmanlık/Alan Dersi | 40 |
Destek Dersi | 40 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |