of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GDA-3257
Gıdalarda Temel İşlemler
2.0
0.0
0.0
2.0
2.0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
 
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
Eğirdir MYO
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
02463116661
Dersin Amacı
Gıda İşleme Yöntemlerinin Tanıtılması ve İlkelerinin
Öğretilmesi
Dersin İçeriği
Gıdaların korunma ve işlenme gerekliliği
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Grup Çalş. / Ödevi
Okuma
Ödev
Proje Hazırlama
Seminer
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
20
Uzmanlık/Alan Dersi
20
Destek Dersi
20
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
20
Aktarılabilir Beceri Dersi
20
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
1. Gıdaların korunma ve işlenme gerekliliği
DK2
2. Gıdanın kurutulması teknikleri
DK3
3. Gıdanın kurutulmasında karşılaşılan sorunlar ve
DK4
çözümler
DK5
4. Pastörizasyon ve sterilizasyon teknikleri
DK6
5. Gıdaların soğutulma teknolojileri
DK7
6. Soğutarak depolama teknikleri
DK8
7. Depolama sorunları ve çözümleri