of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GDA-3255
Gıdalarda Duyusal Kalite Kontrolü
2.0
0.0
0.0
2.0
2.0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Prof. Dr. Nilgün H. BUDAK
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
Eğirdir MYO
E-Posta
nilgunbudak@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
0246 3116661
Dersin Amacı
Çeşitli gıda işleme yöntemlerinin gıdalarda meydana getirdiği besinsel ögelerdeki değişimler hakkında bilgi vermek
Dersin İçeriği
Gıda işlemenin amacı, gıda işleme ve lipitler, lipitlerin spesifik reaksiyonları, oksidatif reaksiyonlar (otooksidasyon, thermal oksidasyon, oksidatif olmayan reaksiyonlar), gıda işlemenin lipitler üzerine olan etkisi, gıda işleme ve proteinler, proteinlerin spesifik reaksiyonları, lizinoalanin oluşumu, lizinoalanin oluşumunun önlenmesi, gıda işleme ve karbonhidratlar, gıda işleme ve vitaminler, vitaminlerin stabilite özellikleri, işleme koşullarının karbonhidratlar, vitaminler, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, meyve ve sebzeler ile tahıllar üzerine olan etkileri
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Grup Çalş. / Ödevi
Ödev
Proje Hazırlama
Uygulama
Seminer
Rapor Yazma
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
20
Uzmanlık/Alan Dersi
20
Destek Dersi
20
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
20
Aktarılabilir Beceri Dersi
20
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Gıda ürünlerinde fiziksel özelliklerini belirlenmesi
DK2
Gıda ürünlerinde görünüş özelliklerini belirlenmesi
DK3
Gıda ürünlerinde tat özelliklerini belirlenmesi
DK4
Gıda ürünlerinde aroma özelliklerini belirlenmesi
DK5
Gıda ürünlerinin duyusal özelliklerinin karakterize edilmesi