of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GDA-3253
Beslenme İlkeleri
2.0
0.0
0.0
2.0
2.0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Dr. Öğr. Üyesi Şelale YALÇINÖZ
Dersin Yardımcıları
----------------------------
Ofis Yeri
Eğirdir MYO 1 kat no 106
E-Posta
selaleyalcinoz@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
Çarşamba 09:30-13.30
Cuma 16.30-18.30
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Beslenme ve beslenmeyle ilgili temel kavramlar ,besin öğeleri ve kaynakları, sindirim sistemi, başlıca enerji veren besin grupları ve önemleri ,sağlıklı ve dengeli beslenme kuralları
Dersin İçeriği
Beslenme ve beslenmeyle ilgili temel kavramlar ,besin öğeleri ve kaynakları ( proteinler, karbonhidratlar, lipitler, su, vitaminler, mineraller), sindirim sistemi( protein, karbonhidrat ve lipitlerin sindirimleri ve sistemdeki önemli enzimleri), başlıca enerji veren besin grupları ve önemleri (proteinler, karbonhidratlar, lipitle, kalori miktarları, gerekli günlük enerji sağlamada ne kadar tüketilmeleri ve hesaplama yöntemleri, vücuttaki metabolizmaları), vitaminler ve mineraller : eksikliklerinde görülen rahatsızlıklar, toksik etkileri, günlük tavsiye edilen miktarları ve kaynakları, sağlıklı ve dengeli beslenme kuralları
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
40
Uzmanlık/Alan Dersi
20
Destek Dersi
40
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Temel Beslenme Bilgisi Eğitiminin verilmesi
DK2
Temel besin bileşenlerinin tanıtılması, metabolizmaları, sindirimleri ve önemleri hakkında öğrencinin bilinçlendirilmesi
DK3
Temel besin bileşenlerinin sağlık üzerine etkilerinin olumlu olumsuz yönlerinin irdelenmesi
DK4
Sağlıklı ve dengeli beslenme ile ilgili öğrencilerin bilinçlendirilmesi
DK5
Sağlıklı ve dengeli beslenme için öğün planlaması hakkında bilgilendirilmesi