of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GDA-3251
Gıda Endüstrisi Makine ve Ekipmanları
2.0
0.0
0.0
2.0
2.0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Doç. Dr. Azim ŞİMŞEK
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
ISUBÜ Eğirdir MYO
E-Posta
azimsimsek@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
Pazartesi 15.00-16.00
İş Telefonu
02463116661
Dersin Amacı
Gıdaların temel özellikleri ve üretiminde kullanılan ilkeler
Gıdaların temel özellikleri ve üretiminde kullanılan ilkeler
Hammadde hazırlık ekipmanları
Hammadde hazırlık ekipmanları
Üretim makineleri
Üretim makineleri
Isıl işlem makine ve ekipmanları
Isıl işlem makine ve ekipmanları
Isıl işlem makine ve ekipmanları
Isıl işlem makine ve ekipmanları
Ambalaj ve ambalajlama makineleri
Ambalaj ve ambalajlama makineleri
Sistem temizliği
Otomasyon
Dersin İçeriği
Gıdaların temel özellikleri ve üretiminde kullanılan ilkeler
Gıdaların temel özellikleri ve üretiminde kullanılan ilkeler
Hammadde hazırlık ekipmanları
Hammadde hazırlık ekipmanları
Üretim makineleri
Üretim makineleri
Isıl işlem makine ve ekipmanları
Isıl işlem makine ve ekipmanları
Isıl işlem makine ve ekipmanları
Isıl işlem makine ve ekipmanları
Ambalaj ve ambalajlama makineleri
Ambalaj ve ambalajlama makineleri
Sistem temizliği
Otomasyon
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Ödev
Teknik Gezi
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
20
Uzmanlık/Alan Dersi
20
Destek Dersi
20
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
20
Aktarılabilir Beceri Dersi
20
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Gıda mühendisliği problemlerinin incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.
DK2
Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi.
DK3
Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi.
DK4
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
DK5
Mesleki ve etik sorumluluk bilinci.
DK6
Proje yönetimi ile risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik ve sürdürebilir kalkınma hakkında farkındalık. 0
DK7
Gıda mühendisliği uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ile çağın sorunları hakkında bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.