| | | | | | | |
Bölüm |
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi |
DERS BİLGİLERİ |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı |
GDA-3251 | Gıda Endüstrisi Makine ve Ekipmanları | 2.0 | 0.0 | 0.0 | 2.0 | 2.0 | 3. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersi Verenler | Doç. Dr. Azim ŞİMŞEK |
Dersin Yardımcıları | |
Ofis Yeri | ISUBÜ Eğirdir MYO |
E-Posta | azimsimsek@isparta.edu.tr |
Ofis Görüşme Saatleri | Pazartesi 15.00-16.00 |
İş Telefonu | 02463116661 |
Dersin Amacı | Gıdaların temel özellikleri ve üretiminde kullanılan ilkeler Gıdaların temel özellikleri ve üretiminde kullanılan ilkeler Hammadde hazırlık ekipmanları Hammadde hazırlık ekipmanları Üretim makineleri Üretim makineleri Isıl işlem makine ve ekipmanları Isıl işlem makine ve ekipmanları Isıl işlem makine ve ekipmanları Isıl işlem makine ve ekipmanları Ambalaj ve ambalajlama makineleri Ambalaj ve ambalajlama makineleri Sistem temizliği Otomasyon |
Dersin İçeriği | Gıdaların temel özellikleri ve üretiminde kullanılan ilkeler Gıdaların temel özellikleri ve üretiminde kullanılan ilkeler Hammadde hazırlık ekipmanları Hammadde hazırlık ekipmanları Üretim makineleri Üretim makineleri Isıl işlem makine ve ekipmanları Isıl işlem makine ve ekipmanları Isıl işlem makine ve ekipmanları Isıl işlem makine ve ekipmanları Ambalaj ve ambalajlama makineleri Ambalaj ve ambalajlama makineleri Sistem temizliği Otomasyon |
Önkoşul Dersleri | |
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi | Ders Ödev Teknik Gezi
|
Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel Mesleki Ders | 20 |
Uzmanlık/Alan Dersi | 20 |
Destek Dersi | 20 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 20 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 20 |