of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GDA-3205
Gıda Katkı Maddeleri
3.0
0.0
0.0
3.0
3.0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Doç. Dr. Azim ŞİMŞEK
Dersin Yardımcıları
--------------------
Ofis Yeri
Eğirdir MYO
E-Posta
azimsimsek@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
08:00-17:00
İş Telefonu
02463116661
Dersin Amacı
Gıda katkı maddelerinin temel kavramlarını anlamak
Dersin İçeriği
Gıda işlenmesinde çeşitli amaçlarla kullanılan katkı maddeleri, katkıların fonksiyonları, Yasalar açısından değerlendirilmesi. Gıda işlemede kullanılan katkılar
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
50
Uzmanlık/Alan Dersi
20
Destek Dersi
30
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Gıda katkı maddelerini sınıflandırmak,
DK2
Gıda katkı maddelerinin özelliklerini bilmek
DK3
Gıda katkı maddelerinin etki mekanizmalarını ve kullanım alanlarını ana hatlarıyla belirtmek
DK4
Gıda katkı maddelerinin sağlık üzerine etkilerini öğrenmek
DK5
Gıda katkı maddelerinin gıda endüstrisi açısından önemi hakkında bilgi sahibi olmak