| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi | DERS BİLGİLERİ | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | GDA-3154 | Araştırma Yöntem ve Teknikleri | 2.0 | 0.0 | 0.0 | 2.0 | 2.0 | 2. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Seçmeli | Dersi Verenler | Dr. Öğr. Üyesi Şelale YALÇINÖZ | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | Eğirdir MYO 1 Kat No 106 | E-Posta | selaleyalcinoz@isparta.edu.tr | Ofis Görüşme Saatleri | Perşembe 09:30- 13:30 Cuma. 12:30-13:30 | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Denemenin planlanması ve kurulmasını; temel deneme planlarının teori ve uygulamasını öğretmektir.
| Dersin İçeriği | Denemelerin planlanması ve yürütülmesi, varyans analizinin temel varsayımları, Transformasyonlar, temel deneme planları, çoklu karşılaştırma testleri, faktöriyel denemeler, bölünmüş parseller deneme planı, iç-içe sınıflandırma, Tekrarlanan ölçümlü varyans analizi
| Önkoşul Dersleri | | Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi | Ders Grup Çalş. / Ödevi Proje Hazırlama Rapor Yazma
| Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 80 | Uzmanlık/Alan Dersi | 20 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI | | 1. Araştırma sürecini tanır ve tasarlayabilir, | | 2. Verileri elde edebilecek kaynakları araştırabilir, | | 3. Nitel ve Nicel Araştırma tekniklerini açıklayabilir, | | 4. Ölçekler hakkında gerekli açıklamaları yapabilir, | | 5. Araştırma Raporunun biçim ve kapsamını açıklayabilir, | | 6. Araştırma Raporunun Yazım Kurallarını bilir, | | 7. Araştırma sonuçlarını değerlendirebilir, | | 8. Araştırma Sonuçlarını Rapor Hâline Dönüştürür, | | 9. Araştırma Raporunun Hazırlanmasında İstatistikî Uygulamaları yapabilir |
|
| | | |
|
|
| |