of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GDA-3152
Balık ve Kanatlı Etlerinde Kalite
2.0
0.0
0.0
2.0
2.0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Doç. Dr. Azim ŞİMŞEK
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Ette kalite unsurları, etlerin kalitelerine göre sınıflandırılmaları, kanatlı etleri ve ürünleri, kanatlı eti muhafaza yöntemleri, işlenmiş kanatlı et ürünleri, balıkların bileşimi, kalite kriterleri ve işlenmesi konularının öğretilmesini amaçlamaktadır.
Dersin İçeriği
Balıkların Bileşimi
Balıkta Kalite ve Kalite Kriterleri
İşlem Teknolojisi
Kanatlı etleri ve ürünleri
Kanatlı eti muhafaza yöntemleri
İşlenmiş kanatlı et ürünleri
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
80
Uzmanlık/Alan Dersi
20
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Öğrenme Çıktıları Çeşitli kümes ve deniz ürünlerinin bileşimini ve yapısını açıklayabilecek. Et endüstrisinde hijyen ve sanitasyonun önemini açıklayabilecek. Kontaminasyon kaynaklarını bilir. Dezenfeksiyon yapabilir ve dezenfeksiyonu kontrol edebilir.