| | | | | | | |
Bölüm |
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi |
DERS BİLGİLERİ |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı |
GDA-3152 | Balık ve Kanatlı Etlerinde Kalite | 2.0 | 0.0 | 0.0 | 2.0 | 2.0 | 2. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersi Verenler | Doç. Dr. Azim ŞİMŞEK |
Dersin Yardımcıları | |
Ofis Yeri | |
E-Posta | |
Ofis Görüşme Saatleri | |
İş Telefonu | |
Dersin Amacı | Ette kalite unsurları, etlerin kalitelerine göre sınıflandırılmaları, kanatlı etleri ve ürünleri, kanatlı eti muhafaza yöntemleri, işlenmiş kanatlı et ürünleri, balıkların bileşimi, kalite kriterleri ve işlenmesi konularının öğretilmesini amaçlamaktadır. |
Dersin İçeriği | Balıkların Bileşimi Balıkta Kalite ve Kalite Kriterleri İşlem Teknolojisi Kanatlı etleri ve ürünleri Kanatlı eti muhafaza yöntemleri İşlenmiş kanatlı et ürünleri |
Önkoşul Dersleri | |
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi | Ders
|
Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel Mesleki Ders | 80 |
Uzmanlık/Alan Dersi | 20 |
Destek Dersi | 0 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |