| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi | DERS BİLGİLERİ | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | GDA-3113 | Genel Kimya | 2.0 | 0.0 | 0.0 | 2.0 | 3.0 | 1. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | Dr. Öğr. Üyesi Şelale YALÇINÖZ
| Dersin Yardımcıları | selaleyalcinoz@isparta.edu.tr | Ofis Yeri | Eğirdir MYO 1 kat no 106 | E-Posta | selaleyalcinoz@isparta.edu.tr | Ofis Görüşme Saatleri | Çarşamba 09:30-13.30 Cuma 16.30-18.30
| İş Telefonu | | Dersin Amacı | Öğrencilerin temel kimya altyapısına sahip olmalarını sağlayarak; temel kimyasal işlemler, temel bileşikler ve çözelti hazırlama teknikleri hakkında bilgi/beceri kazanmalarını sağlamak. | Dersin İçeriği | Maddenin yapısının ve Elementlerin periyodik özelliklerinin incelenmesi; çeşitli kimyasal hesaplamaların öğrenilmesi kimyasal reaksiyonların denkleştirilmesi, mol hesaplamaları ve stokiyometrik hesaplamalar); Asitler ve Bazlar, tuzlar hakkında bilgi edinilmesi; tepkime isilarının hesaplanması ve çözelti hazırlama tekniklerinin kavranması (yüzde .molar, normal çözelti hazırlama teknikleri) | Önkoşul Dersleri | | Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi | Ders Grup Çalş. / Ödevi Ödev
| Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 20 | Uzmanlık/Alan Dersi | 20 | Destek Dersi | 20 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 20 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 20 |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI | | Atomik teori ve periyodik tablonun öğrenilmesi, bileşik adlandırma, kimyasal bileşiklerin tipleri ve formüllerinin öğrenilmesi ve hesaplamalarının yapılması
| | Atom sayısı, mol sayısı, tanecik sayısı, mol kütle, atom kütle gibi kavranların öğrenilmesi.
| | Stokiyometrik hesaplamalar, artan meddesi olan tepkimeler, karışım problemlerinin çözümlenmesi | | Asitler, bazlar tuzlar ve tepkime ısısının öğrenilmesi | | Yüzde, molar, normal çözelti hazırlama tekniklerinin kavranması |
|
| | | |
|
|
| |