of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GDA-3113
Genel Kimya
2.0
0.0
0.0
2.0
3.0
1. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Dr. Öğr. Üyesi Şelale YALÇINÖZ
Dersin Yardımcıları
selaleyalcinoz@isparta.edu.tr
Ofis Yeri
Eğirdir MYO 1 kat no 106
E-Posta
selaleyalcinoz@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
Çarşamba 09:30-13.30
Cuma 16.30-18.30
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Öğrencilerin temel kimya altyapısına sahip olmalarını sağlayarak; temel kimyasal işlemler, temel bileşikler ve çözelti hazırlama teknikleri hakkında bilgi/beceri kazanmalarını sağlamak.
Dersin İçeriği
Maddenin yapısının ve Elementlerin periyodik özelliklerinin incelenmesi; çeşitli kimyasal hesaplamaların öğrenilmesi kimyasal reaksiyonların denkleştirilmesi, mol hesaplamaları ve stokiyometrik hesaplamalar);
Asitler ve Bazlar, tuzlar hakkında bilgi edinilmesi; tepkime isilarının hesaplanması ve çözelti hazırlama tekniklerinin kavranması (yüzde .molar, normal çözelti hazırlama teknikleri)
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Grup Çalş. / Ödevi
Ödev
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
20
Uzmanlık/Alan Dersi
20
Destek Dersi
20
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
20
Aktarılabilir Beceri Dersi
20
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Atomik teori ve periyodik tablonun öğrenilmesi, bileşik adlandırma, kimyasal bileşiklerin tipleri ve formüllerinin öğrenilmesi ve hesaplamalarının yapılması
DK2
Atom sayısı, mol sayısı, tanecik sayısı, mol kütle, atom kütle gibi kavranların öğrenilmesi.
DK3
Stokiyometrik hesaplamalar, artan meddesi olan tepkimeler, karışım problemlerinin çözümlenmesi
DK4
Asitler, bazlar tuzlar ve tepkime ısısının öğrenilmesi
DK5
Yüzde, molar, normal çözelti hazırlama tekniklerinin kavranması