| | | | | | | |
Bölüm |
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi |
DERS BİLGİLERİ |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı |
GDA-3112 | Su Analizleri | 2.0 | 0.0 | 2.0 | 3.0 | 4.0 | 2. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersi Verenler | Dr. Öğr. Üyesi Sezen COŞKUN |
Dersin Yardımcıları | |
Ofis Yeri | |
E-Posta | |
Ofis Görüşme Saatleri | |
İş Telefonu | |
Dersin Amacı | Mühendislik Bilimlerinin uygulama alanına giren Çevre mühendisliği kimyası; Çevre Mühendisliği için gerekli olan kimya konularını anlama. ve ile bu bilgilerin mühendislikte nerelerde kullanılacağının öğretilmesi amaçlanmıştır. |
Dersin İçeriği | Kalitatif, kantitatif analizin esasları ve kolloid kimyasının temel prensipleri. Enstrümental analiz yöntemleri. pH, asitlik, alkalilik, renk ve bulanıklık, sudaki katıların anlam ve önemleri. Sudaki organik ve inorganik kirleticiler. Sulardaki zehirli kirleticiler. Kirlilik parametreleri ve tayin yöntemleri. |
Önkoşul Dersleri | |
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi | Ders Laboratuar Alan Çalışması
|
Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel Mesleki Ders | 20 |
Uzmanlık/Alan Dersi | 20 |
Destek Dersi | 20 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 20 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 20 |