of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GDA-3112
Su Analizleri
2.0
0.0
2.0
3.0
4.0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Dr. Öğr. Üyesi Sezen COŞKUN
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Mühendislik Bilimlerinin uygulama alanına giren Çevre mühendisliği kimyası; Çevre Mühendisliği için gerekli olan kimya konularını anlama. ve ile bu bilgilerin mühendislikte nerelerde kullanılacağının öğretilmesi amaçlanmıştır.
Dersin İçeriği
Kalitatif, kantitatif analizin esasları ve kolloid kimyasının temel prensipleri. Enstrümental analiz yöntemleri. pH, asitlik, alkalilik, renk ve bulanıklık, sudaki katıların anlam ve önemleri. Sudaki organik ve inorganik kirleticiler. Sulardaki zehirli kirleticiler. Kirlilik parametreleri ve tayin yöntemleri.
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Laboratuar
Alan Çalışması
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
20
Uzmanlık/Alan Dersi
20
Destek Dersi
20
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
20
Aktarılabilir Beceri Dersi
20
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
1) Mühendislik bilgilerini uygulamalarını kazandırmak
DK2
2) Çevre kimyası ile ilgili bilgileri kazandırmak
DK3
3) Çevre Mühendisliği alanında uygulama becerisi kazandırmak
DK4
Su ile ilgili analizleri öğrenmek
DK5
Su kalitesi ve mevzuatı hakkında bilgi sahibi olmak