of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GDA-3109
Süt Ürünleri Teknolojisi ve Kalite Analizleri
2.0
0.0
2.0
3.0
4.0
1. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Dr.Öğr.Üyesi. Şelale YALÇINÖZ
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
Isubu Eğirdir MYO 1kat no:106
E-Posta
selaleyalcinoz@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
Çarşamba 09:30-13.30
Cuma 16.30-18.30
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Süt ve süt ürünlerinin yapısını ve oluşumunu,süt ve süt ürünlerinin işleme teknolojilerini ve süt ve süt ürünlerinin kalite kontrol analizlerinin öğretilmesi/uygulanması
Dersin İçeriği
Sütün yapısı ve bilesenleri, süt ürünleri, süt prosesleri, süt kalite kontrol analizleri, süt kalite kontrol analiz uygulamaları
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Grup Çalş. / Ödevi
Laboratuar
Ödev
Uygulama
Seminer
Teknik Gezi
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
20
Uzmanlık/Alan Dersi
20
Destek Dersi
20
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
20
Aktarılabilir Beceri Dersi
20
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
1-Süt yapısı ve bileşenlerinin öğrenilmesi
DK2
2-Sütten süt ürünlerinin işlenmesi/oluşturulması
DK3
3-Süt prosesi (Sütü işletmeye alma prosesleri)
DK4
4- Süt Prosesi (süte uygulanan ön işlemler)
DK5
5-Süt ürünlerinde kalite control analizlerinin uygulamalı öğrenilmesi