of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GDA-3108
Enstrümental Analiz
2.0
0.0
0.0
2.0
2.0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Dr. Öğr. Üyesi Şelale YALÇINÖZ
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
Eğirdir MYO 1 Kat No 106
E-Posta
selaleyalcinoz@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
Perşembe 09:30- 13:30
Cuma. 12:30-13:30
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Maddenin bileşimi, yapısı hakkında nicel ve nitel bilgi toplayabilmek için analizler yapma, bunun için modern cihazlar hakkında teorik bilgileri ve çeşitli örneklerin nasıl analiz edileceğini öğretmektir.
Dersin İçeriği
Elektromagnetik radyasyon ve maddeyle etkileşimi, optik spektroskopi cihazları, UV ve görünür bölge absorpsiyon spektroskopisi, atomik absorpsiyon ve emisyon spektroskopisi, infrared spektroskopisi, nükleer mağnetik rezonans, kütle ve floresans spektroskopisi, kondüktometri, potansiyometri, polarografi.
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Laboratuar
Ödev
Uygulama
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
80
Uzmanlık/Alan Dersi
20
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
1. Aletli analiz tekniklerini açıklar
DK2
2. Spektroskopik, kromatografik ve diğer analiz tekniklerini uygular
DK3
3. Analiz tekniklerinin uygulanışı sırasında ortaya çıkan aletsel sorunları çözer
DK4
4. Analiz teknikler yardımıyla elde edilen sonuçları yorumlar
DK5
5. Bilinmeyen bir numuneyi tanımada teknik türlerini seçer.
DK6
6. Öğretilen teknikleri kombine olarak kullanır ve sonuçlara ulaşır