| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi | DERS BİLGİLERİ | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | GDA-3106 | Et Ürünleri Teknolojisi ve Kalite Analizleri | 2.0 | 0.0 | 2.0 | 3.0 | 4.0 | 2. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | Doç. Dr. Azim ŞİMŞEK | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | +90 246 311 66 61 | Dersin Amacı | Et teknolojisi dersinde, kasaplık hayvan kesimi, et kimyası, kasın ete dönüşümü, et histolojisi, et parçalama, et mikrobiyolojisi, etin muhafaza yöntemleri, fermente et ürünleri, haşlanmış et ürünleri, köfte, döner vb. ürünlerin üretim teknolojisi, mezbaha yan ürünleri, et ve et ürünlerinde karşılaşılan problemler ve et işletmelerinde temizlik-dezenfeksiyon konularının öğretilmesini amaçlamaktadır | Dersin İçeriği | Kasaplık hayvan kesimi, et kimyası, kasın ete dönüşümü, et histolojisi, et parçalama, et mikrobiyolojisi, etin muhafaza yöntemleri, et ürünleri üretim teknolojisi, mezbaha yan ürünleri, et ve et ürünlerinde karşılaşılan problemler ve et işletmelerinde temizlik-dezenfeksiyon | Önkoşul Dersleri | | Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi | Ders Laboratuar Uygulama
| Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 80 | Uzmanlık/Alan Dersi | 20 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI | | 1) Kesim işlemi ve dikkat edilecek hususların bilinmesi | | 2) Etin mikrobiyolojik ve fizikokimyasal özelliklerin bilinmesi | | 3) Et ve et ürünlerinde kullanılan muhafaza yöntemlerinin bilinmesi | | 4) Et ürünleri üretim prensiplerinin bilinmesi | | 5) Karşılaşılan problemlerin tespit edilmesi ve çözümleme yeterliliği |
|
| | | |
|
|
| |