of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GDA-3105
Gıda İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon
3.0
0.0
0.0
3.0
4.0
1. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Doç. Dr. Azim ŞİMŞEK
Dersin Yardımcıları
-----
Ofis Yeri
Eğirdir MYO
E-Posta
azimsimsek@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
08:00-17:00
İş Telefonu
02463116661
Dersin Amacı
İşletmelerde hijyen ve sanitasyonun sağlanması için alınması gereken önlemleri, Temizlik ve Dezenfeksiyon için gerekli deterjan tipleri ve uygulanma şekil ve koşullarını öğretmeyi amaçlamaktadır.
Dersin İçeriği
Gıda Endüstrisinde hijyen ve sanitasyon kavramları, gıda maddelerine hastalık etmenlerinin kontaminasyonu, gıda enfeksiyon ve intoksikasyonları, gıda işletmelerinin biyolojik kontrolü, gıda endüstrisinde temizlik ve dezenfeksiyon.
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
50
Uzmanlık/Alan Dersi
20
Destek Dersi
30
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Personel hijyeni ve uygulanmasını bilir,
DK2
Gıda zehirlenmeleri ve önlemleri hakkında bilgisi olur,
DK3
İşletmelerde kir düzeylerine göre hangi deterjan ve dezenfeksiyon uygulamasını seçeceğini bilir,
DK4
Merkezi temizlik sistemleri hakkında bilgisi olur.
DK5
Uluslararası kalite yönetim sistemleri hakkında bilgisi olur