| | | | | | | |
Bölüm |
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi |
DERS BİLGİLERİ |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı |
GDA-3105 | Gıda İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon | 3.0 | 0.0 | 0.0 | 3.0 | 4.0 | 1. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersi Verenler | Doç. Dr. Azim ŞİMŞEK |
Dersin Yardımcıları | ----- |
Ofis Yeri | Eğirdir MYO |
E-Posta | azimsimsek@isparta.edu.tr |
Ofis Görüşme Saatleri | 08:00-17:00 |
İş Telefonu | 02463116661 |
Dersin Amacı | İşletmelerde hijyen ve sanitasyonun sağlanması için alınması gereken önlemleri, Temizlik ve Dezenfeksiyon için gerekli deterjan tipleri ve uygulanma şekil ve koşullarını öğretmeyi amaçlamaktadır. |
Dersin İçeriği | Gıda Endüstrisinde hijyen ve sanitasyon kavramları, gıda maddelerine hastalık etmenlerinin kontaminasyonu, gıda enfeksiyon ve intoksikasyonları, gıda işletmelerinin biyolojik kontrolü, gıda endüstrisinde temizlik ve dezenfeksiyon. |
Önkoşul Dersleri | |
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi | Ders
|
Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel Mesleki Ders | 50 |
Uzmanlık/Alan Dersi | 20 |
Destek Dersi | 30 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |