of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GDA-3104
Meyve Sebze Teknolojisi ve Kalite Analizleri
2.0
0.0
2.0
3.0
4.0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Prof. Dr. Havva Nilgün Budak
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Meyve sebze alanında uygulanan analizlerin prensipleri ve uygulama yeterliliklerini kazandırmak
Dersin İçeriği
Örnek alma, örneklerin analize hazırlanması, meyve sebze işletmelerinde kullanılan genel analiz yöntemlerinden; nem (su) ve toplam kuru madde tayini, suda çözünen ve çözünmeyen kurumadde tayini, kül tayini, pH ve titrasyon asitliği tayini, karbonhidrat (şeker tayini), yağ, protein, ve askorbik asit tayini gibi konularda bazı analizlerin prensiplerinin aktarılması ve uygulamaları
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Laboratuar
Ödev
Uygulama
Rapor Yazma
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
80
Uzmanlık/Alan Dersi
20
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Meyve ve sebzelerin bileşim öğelerini tanıyıp ayırtedebilecektir.Meyve ve sebzelerin bileşim öğelerini karşılaştırabilir.Konservelerde kalite kontrolünü tartışabilecektir.Konserve üretiminde yer alan işlem aşamalarını açıklayabilir.Meyve ve sebze konserve
DK2
Meyve sebze ürünlerinde laboratuvar analizlerinin yapılması
DK3
Salça ve sirke üretim tekniklerini açıklar. Sirke üretim teknikleri anlatılabilir. meyve suyu ve konsantre gıdalardaki mikrobiyolojik bozulmayı tanımlar
DK4
Zeytin Üretimi teknikleri, Zeytin çeşitleri, Zeytin fermantasyonu anlatılacaktır.
DK5
Şalgam suyu üretimi ve şalgam fermantasyonu anlatılacaktır.
DK6
Boza üretimi ve fermantasyonu anlatılacaktır.