of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GDA-3103
Laboratuvar Teknikleri
2.0
0.0
2.0
3.0
4.0
1. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Prof. Dr. Nilgün H. Budak
Dersin Yardımcıları
Saltan Evrensel, S. 2019. Laboratuar Teknikleri
Ofis Yeri
Eğirdir Meslek Yüksekokulu
E-Posta
nilgunbudak@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
02463116661
Dersin Amacı
Bu ders, gıda analizlerinde kullanılacak yöntemlerin uygulanışı, gerekli çözeltilerin hazırlanması, kullanılacak alet- ekipmanın özellikleri ve çalışma prensipleri hakkında bilgi verir.
Dersin İçeriği
Genel bilgiler, fiziksel analiz yöntemleri, kimyasal analiz yöntemleri, ağırlığa dayalı yöntemler, titrasyona ve hacme dayanan yöntemler, çözeltiler ve fizikokimyasal analiz yöntemleri
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Laboratuar
Uygulama
Rapor Yazma
Web Tab. Öğrenme
Soru-cevap yöntemi
Konferans
Gösterim
Büyük grup tartışması
Küçük grup tartışması
Münazara
Beyin fırtınası
Zıt panel tekniği
Çember tekniği
Altı şapkalı düşünme tekniği
Örnek olay yöntemi
Zihin haritası
Problem Çözme Yöntemi
Bireysel Çalışma Yöntemi
Benzetim tekniği
Rol Oynama
Drama tekniği
Deney ve laboratuvar
İstasyon tekniği
Akvaryum tekniği
Konuşma halkası tekniği
Görüş geliştirme tekniği
Balık kılçığı tekniği
Kavram haritaları
Eğitsel oyunlar
Ters-yüz öğrenme
Çokluortam Tasarımı
Mikro öğretim
Dersi İşleyiş Yöntemi
Uzaktan Öğretim
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
50
Uzmanlık/Alan Dersi
10
Destek Dersi
10
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
10
Aktarılabilir Beceri Dersi
20
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Gıda laboratuvarını tanır ve çalışma kurallarını öğrenir.
DK2
Laboratuvar kazaları ve ilk yardım yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur.
DK3
Gıda laboratuvarında kullanılan malzemeler, alet, ekipman hakkında bilgi sahibi olur.
DK4
Temel analiz yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur.
DK5
Deney kurma, uygulama ve elde edilen sonuçları değerlendirme becerisi kazanır.
DK6
Gıda analizlerinde kullanılacak temel çözeltilerin hazırlanması, muhafazası hakkında bilgi sahibi olur.