| | | | | | | |
Bölüm |
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi |
DERS BİLGİLERİ |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı |
GDA-3103 | Laboratuvar Teknikleri | 2.0 | 0.0 | 2.0 | 3.0 | 4.0 | 1. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersi Verenler | Prof. Dr. Nilgün H. Budak |
Dersin Yardımcıları | Saltan Evrensel, S. 2019. Laboratuar Teknikleri |
Ofis Yeri | Eğirdir Meslek Yüksekokulu |
E-Posta | nilgunbudak@isparta.edu.tr |
Ofis Görüşme Saatleri | |
İş Telefonu | 02463116661 |
Dersin Amacı | Bu ders, gıda analizlerinde kullanılacak yöntemlerin uygulanışı, gerekli çözeltilerin hazırlanması, kullanılacak alet- ekipmanın özellikleri ve çalışma prensipleri hakkında bilgi verir. |
Dersin İçeriği | Genel bilgiler, fiziksel analiz yöntemleri, kimyasal analiz yöntemleri, ağırlığa dayalı yöntemler, titrasyona ve hacme dayanan yöntemler, çözeltiler ve fizikokimyasal analiz yöntemleri |
Önkoşul Dersleri | |
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi | Ders Laboratuar Uygulama Rapor Yazma Web Tab. Öğrenme Soru-cevap yöntemi Konferans Gösterim Büyük grup tartışması Küçük grup tartışması Münazara Beyin fırtınası Zıt panel tekniği Çember tekniği Altı şapkalı düşünme tekniği Örnek olay yöntemi Zihin haritası Problem Çözme Yöntemi Bireysel Çalışma Yöntemi Benzetim tekniği Rol Oynama Drama tekniği Deney ve laboratuvar İstasyon tekniği Akvaryum tekniği Konuşma halkası tekniği Görüş geliştirme tekniği Balık kılçığı tekniği Kavram haritaları Eğitsel oyunlar Ters-yüz öğrenme Çokluortam Tasarımı Mikro öğretim
|
Dersi İşleyiş Yöntemi | Uzaktan Öğretim |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel Mesleki Ders | 50 |
Uzmanlık/Alan Dersi | 10 |
Destek Dersi | 10 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 10 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 20 |