of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GDA-3101
Gıda Bilimi ve Teknolojisi
3.0
0.0
0.0
3.0
4.0
1. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Prof.Dr. Nilgün H. Budak
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
Eğirdir MYO
E-Posta
nilgunbudak@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
02463116661
Dersin Amacı
Gıdaların bileşimi , personel ve işletme hijyeni, gıda muhafaza tekniklerinin öğrenilmesi, gıda üretim teknolojilerinin öğrenilmesi
Dersin İçeriği
Hijyen ve sanitasyon , Besinlerin bozulma nedenleri , Gıda katkı maddelerinin tanımı , Gıdaların bileşimi , Gıda zehirlenmeleri ve alınması gereken önlemler, Kurutma teknolojisi, konserve teknolojisi, Dondurma ve Soğukta saklama, Isıtarak muhafaza, Kimyasal maddelerle muhafaza ve Mikrodalga teknolojisi ile muhafaza teknikleri, Hububat teknolojisi, Süt ve Süt ürünleri, Et ve Et ürünleri, Meyve-sebze işleme teknolojisi, Yağ Teknolojisi
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Laboratuar
Ödev
Proje Hazırlama
Seminer
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
20
Uzmanlık/Alan Dersi
20
Destek Dersi
20
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
20
Aktarılabilir Beceri Dersi
20
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Öğrenciler gıdaların özelliklerini ve bileşimini bilir,
DK2
gıda ile ilgili temel bilimler ve gıda teknolojileri ile ilgili temel konuların öğretilmesi
DK3
Öğrenciler çeşitli gıda üretim yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur.
DK4
Öğrenciler çeşitli gıda üretim yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur.
DK5
Öğrenciler çeşitli gıda üretim yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur.