| | | | | | | |
Bölüm |
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği |
DERS BİLGİLERİ |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı |
TRM-3255 | Menü Planlama | 3.0 | 0.0 | 0.0 | 3.0 | 3.0 | 3. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersi Verenler | ilhami morçin |
Dersin Yardımcıları | 1-Turkan C. (2002) Turizmde Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama, Detay Yayıncılık, Ankara2-Bulduk S. (2002) Beslenme ilkeleri ve Mönü Planlama, Detay Yayıncılık, Ankara
|
Ofis Yeri | Eğirdir MYO |
E-Posta | ilhamimorcin@isparta.edu.tr |
Ofis Görüşme Saatleri | |
İş Telefonu | |
Dersin Amacı | 1-Yeterli ve dengeli beslenebilmek için gerekli olan günlük besin ihtiyacımız ve beslenme ilkelerini kavrayabilme2-Çeşitli beslenme şekilleri arasındaki farklı ve mönü planlaması yapmayı kavrayabilme3-Yiyecek mönüleri hazırlanırken mönülerin günümüz insanının beklentilerine uygun, sağlıklı, dengeli,hijyenik ve kaliteli olmalarını sağlayacak bilgileri kavrayabilme4-Sağlıklı beslenme için günlük mönü planlamasını ve standart reçeteleri hazırlayabilme
|
Dersin İçeriği | Yiyecek içecekle ilgili temel kavramlar ele alınacaktır.Sektörlerdeki yiyecek içecek iş ilişkileri incelenecektir.Bununla birlikte Türkiye?deki sektörün uygulama alanları ve sektörde çalışma konusunada değinilecektir.
|
Önkoşul Dersleri | |
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi | Ders Ödev
|
Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel Mesleki Ders | 0 |
Uzmanlık/Alan Dersi | 0 |
Destek Dersi | 100 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |