of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
TRM-3255
Menü Planlama
3.0
0.0
0.0
3.0
3.0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
ilhami morçin
Dersin Yardımcıları
1-Turkan C. (2002) Turizmde Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama, Detay Yayıncılık, Ankara2-Bulduk S. (2002) Beslenme ilkeleri ve Mönü Planlama, Detay Yayıncılık, Ankara
Ofis Yeri
Eğirdir MYO
E-Posta
ilhamimorcin@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
1-Yeterli ve dengeli beslenebilmek için gerekli olan günlük besin ihtiyacımız ve beslenme ilkelerini kavrayabilme2-Çeşitli beslenme şekilleri arasındaki farklı ve mönü planlaması yapmayı kavrayabilme3-Yiyecek mönüleri hazırlanırken mönülerin günümüz insanının beklentilerine uygun, sağlıklı, dengeli,hijyenik ve kaliteli olmalarını sağlayacak bilgileri kavrayabilme4-Sağlıklı beslenme için günlük mönü planlamasını ve standart reçeteleri hazırlayabilme
Dersin İçeriği
Yiyecek içecekle ilgili temel kavramlar ele alınacaktır.Sektörlerdeki yiyecek içecek iş ilişkileri incelenecektir.Bununla birlikte Türkiye?deki sektörün uygulama alanları ve sektörde çalışma konusunada değinilecektir.
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Ödev
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
0
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
100
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Menü planlaması yapar

DK2

Menü maliyetini hesaplar
DK3

Menü kartı hazırlar
DK4

Hazırlanan menünün satış fiyatını oluşturur
DK5

Çeşitli gruplara yönelik menüler planlar