of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
TRM-3154
Otel İşletmelerinde Maliyet Kontrolü
3.0
0.0
0.0
3.0
3.0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
İlhami MORÇİN
Dersin Yardımcıları
Usal A. Ve Kurgun O.A. (2006), Turizm İşletmelerinde Maliyet Analizleri, Detay Yayıncılık.
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Turizm işletmelerinde maliyet kontrolü ve maliyet hesaplamalarına dayalı etkinlik- verimlilik analizlerinin öğretilmesidir.

Dersin İçeriği
Konaklama ve yiyecek-içecek işletmelerinde maliyet yapısı, gelir yönetimi, kontrol aşamaları, kontrol yöntemleri, analizler, fiyatlandırma, bütçe oluşturma, verimlilik, maliyet kontrolünde yardımcı olacak analitik yaklaşımlar.

Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Dersi İşleyiş Yöntemi
Uzaktan Öğretim
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
0
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
100
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
1-) Konaklama ve yiyecek-içecek işletmelerinde maliyet yapısı, kontrol aşamaları, kontrol yöntemleri, analizler, fiyatlandırma, seyahat işletmeciliği kapsamında paket tur maliyetleri, maliyet kontrolünde yardımcı olacak analitik yaklaşımlar
DK2
2-) Maliyet kavramını öğrenmek. Maliyet unsurlarını belirlemek, hesaplamak ve kontrol etmek
DK3
3-) Turizm İşletmelerinde kullanılan "kar/zarar" analizlerini yapmak
DK4
Öğrenci maliyet kontrolüne hakim olur.
DK5
Öğrenci maliyet analizine hakim olur.