| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Eğirdir Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği | DERS BİLGİLERİ | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | TRM-3154 | Otel İşletmelerinde Maliyet Kontrolü | 3.0 | 0.0 | 0.0 | 3.0 | 3.0 | 2. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Seçmeli | Dersi Verenler | İlhami MORÇİN | Dersin Yardımcıları | Usal A. Ve Kurgun O.A. (2006), Turizm İşletmelerinde Maliyet Analizleri, Detay Yayıncılık.
| Ofis Yeri | | E-Posta | | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Turizm işletmelerinde maliyet kontrolü ve maliyet hesaplamalarına dayalı etkinlik- verimlilik analizlerinin öğretilmesidir.
| Dersin İçeriği | Konaklama ve yiyecek-içecek işletmelerinde maliyet yapısı, gelir yönetimi, kontrol aşamaları, kontrol yöntemleri, analizler, fiyatlandırma, bütçe oluşturma, verimlilik, maliyet kontrolünde yardımcı olacak analitik yaklaşımlar.
| Önkoşul Dersleri | | Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi | Ders
| Dersi İşleyiş Yöntemi | Uzaktan Öğretim | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 0 | Uzmanlık/Alan Dersi | 0 | Destek Dersi | 100 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI | | 1-) Konaklama ve yiyecek-içecek işletmelerinde maliyet yapısı, kontrol aşamaları, kontrol yöntemleri, analizler, fiyatlandırma, seyahat işletmeciliği kapsamında paket tur maliyetleri, maliyet kontrolünde yardımcı olacak analitik yaklaşımlar | | 2-) Maliyet kavramını öğrenmek. Maliyet unsurlarını belirlemek, hesaplamak ve kontrol etmek | | 3-) Turizm İşletmelerinde kullanılan "kar/zarar" analizlerini yapmak | | Öğrenci maliyet kontrolüne hakim olur. | | Öğrenci maliyet analizine hakim olur. |
|
| | | |
|
|
| |