| |
DERSİN KAZANIMLARI |
| İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE GENEL BAKIŞ TARİHSEL GELİŞİM
|
| İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE GENEL BAKIŞ TARİHSEL GELİŞİM
|
| İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN AMACI, ÖNEMİ VE TEMEL KAVRAMLARI 1. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN ÖNEMİ 2. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN AMACI 3. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE TEMEL KAVRAMLAR 4. İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI 5. TEHLİKE 6. TEHLİKE SINIFI 7. OLAY 8. ÖNLEME 9. RAMAK KALA OLAYI 10. SAĞLIĞIN BOZULMASI 11. GÜVENLİK 12. RİSK, ÖĞRENİR.
|
| İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİK KÜLTÜRÜNÜ ILO 2003 GLOBAL STRATEJİ BELGESİNDE GÜVENLİK KÜLTÜRÜ GÜVENLİK KÜLTÜRÜ OLUŞTURMANIN TEMEL NEDENLERİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE TARAFLAR DEVLET İŞVEREN ÇALIŞANLAR VE SENDİKALAR ÜNİVERSİTELER VE EĞİTİM KURUMLARI MESLEK ÖRGÜTLERİ TOPLAM GÜVENLİK KÜLTÜRÜNÜN (TGK) İŞ GÜVENLİĞİNİN 10 TEMEL PRENSİBİ ÖĞRENİR. |
| HUKUKSAL AÇIDAN İŞ KAZALARI KAVRAMI VE MESLEK HASTALIKLARINI MESLEK HASTALIKLARININ ÖZELLİKLERİ,1. HUKUKSAL AÇIDAN İŞ KAZASI KAVRAMI 2. SİGORTALININ İŞYERİNDE BULUNDUĞU SIRADA KAZAYA UĞRAMASI 3. SİGORTALININ İŞVEREN TARAFINDAN YÜRÜTÜLMEKTE OLAN İŞ DOLAYISIYLA KAZAYA UĞRAMASI 4. SİGORTALININ İŞVEREN TARAFINDAN GÖREV İLE BAŞKA BİR YERE GÖNDERİLME YÜZÜNDEN ASIL İŞİNİ YAPMAKSIZIN GEÇEN ZAMANLARDA KAZAYA UĞRAMASI 5. EMZİKLİ KADIN SİGORTALININ ÇOCUĞUNA SÜT VERMEK İÇİN AYRILAN ZAMANLARDA KAZAYA UĞRAMASI 6. SİGORTALILARIN, İŞVERENCE SAĞLANAN BİR TAŞITLA İŞİN YAPILDIĞI YERE TOPLU OLARAK GÖTÜRÜLÜP GETİRİLMELERİ SIRASINDA KAZAYA UĞRAMALARI |
| İŞ KAZALARI İLE MESLEK HASTALIKLARI HALİNDE SAĞLANAN YARDIMLAR İŞ KAZALARINDAN DOĞAN SORUMLULUKLAR MESLEK HASTALIKLARININ SINIFLANDIRILMASI MESLEK HASTALIĞI TANISI KONMASI MESLEK HASTALIĞI ÖNLENEBİLİR MESLEK HASTALIKLARINDAN KORUNMA ÖĞRENİR. |
| İLK YARDIM MEVZUATTA İLK YARDIM VE İLK MÜDAHALE KONUSUNDA GETİRİLEN İLKELER İLK YARDIM GÖREVLİLERİNİN EĞİTİMİ İLK YARDIM ARAÇLARI ÇALIŞANIN ÜZERİNDE BULUNMASI GEREKEN İLK YARDIM MALZEMELERİ İŞYERLERİNDE BULUNDURULMASI GEREKEN İLK YARDIM VE İLK MÜDAHALE MALZEMELERİ
|
| İŞ KAZALARI VE MESLEK HASTALIKLARININ ÖNLENMESİNDE MUTFAK PLANLAMASININ ÖNEMİ MUTFAK TASARIMINDA KARŞILAŞILAN BAŞLICA HATALARI ÖĞRENİR.
|
| KONAKLAMA VE BESLENME İŞLETMELERİNDEKİ RİSKLER VE ALINABİLECEK ÖNLEMLER GENEL KONULAR ÇALIŞMA ORTAMI KESİCİ VE DELİCİ ALETLER (BIÇAK, SATIR VB.) HİJYEN MİKROORGANİZMALARDAN KORUNMA YOLLARI MUTFAK PERSONELİNİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HİJYEN KONULAR ELEKTRİK MAKİNE, ARAÇ VE GEREÇLER YANGIN VE ACİL DURUMLAR ELLE TAŞIMA VE ERGONOMİ PSİKOSOSYAL ETKENLER KAZALAR VE HASTALIKLAR EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME KONULARINI ÖĞRENİR.
|