of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
TRM-3109
Yiyecek İçecek Servisi I
3.0
0.0
0.0
3.0
3.0
1. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
ilhami morçin
Dersin Yardımcıları
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi, Prof. Dr. Nilüfer Koçak, 2016,
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Bu dersin amacı; yiyecek içecek endüstrisinde mevcut konuların ve gelişimlerin incelenmesi, yeniliklerin yiyecek içecek işletmelerine katkılarının kavranması.Teknolojik avantajların, satış tekniklerinin ve gelir yönetiminin tartışılması, işletmeler açısından öneminin kavratılmasıdır.
Dersin İçeriği
Yiyecek –içecek sektörü, yapılanması,
organizasyon yapısı ve görev tanımı, özellikleri,
çeşitleri, işletmelerdeki teçhizat ve donanımı,
konuk karşılamaları, restoran ön hazırlık işlemleri,
servis türleri ve şekilleri.
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Ödev
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
DK2
Yiyecek içecek işletmelerini sınıflandırabilecektir.
DK3
Yiyecek içecek işletmelerinin organizasyon yapısını açıklayabilecektir.
DK4
Yiyecek içecek işletmesini etkin bir şekilde yönetebilecek yönetim teorilerini uygulayabilecektir.
DK5
Yiyecek içecek işleitmesinin maliyet analizi, kontrolü ve menü fiyatlandırmasını uygulayabilecektir.
DK6
Yiyecek içecek işletmeciliği alanında girişimcilik ve işletme kuruluş işlemlerini açıklayabilecektir.
DK7
Yiyecek içecek işletmelerinde uyulması gereken iş güvenliği ve hijyen konularını uygulayabilecektir.