| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Eğirdir Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği | DERS BİLGİLERİ | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | TRM-3107 | Turizm Ekonomisi | 3.0 | 0.0 | 0.0 | 3.0 | 3.0 | 1. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | ilhami morçin | Dersin Yardımcıları | ÇEKEN Hüseyin, Turizm Ekonomisi, Detay Yayıncılık, 2016, Ankara
| Ofis Yeri | | E-Posta | | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Turizm sektörüne ekonomi bakış açısıyla bakma alışkanlığını geliştirmek | Dersin İçeriği | Bu dersin içeriği; Ekonomi biliminin temel tanım ve kavramları, turizm ekonomik yönü, turizmin ekonomiye etkisi, turizm arz ve talep tahminlemesi, Türkiye’nin ve dünyadaki ülkelerin ekonomik verilerinin yorumlanması konularını içermektedir. | Önkoşul Dersleri | | Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi | Ders Ödev
| Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 0 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI | | Turizm ve otel işletmeciliği alanına temel oluşturan kuram, kavram, yöntem ve araçlar hakkında bilgi sahibidir.
| | Turizm alanında edindiği bilgileri uygulama alanında kullanır.
| | Alanı ile ilgili olarak toplumsal, bilimsel, kültürel, hukuksal ve etik değerlere uygun hareket eder.
| | Turizm sektöründe yer alan işletmelerin satış pazarlama stratejilerini geliştirir.
| | Ülke ekonomisi ile turizm ekonomisi arasındaki ilişkiyi yorumlar.
| | Alan ve alandışı gelişmeleri yakından takip ederek, sosyal ve akademik yönden kendisini geliştirir.
| | İki yabancı dili kullanarak turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili bilgileri izlemek ve meslektaşları ile iletişim kurar.
| | Mutfak hizmetleri ve teknikleri ile ilgili bilgi ve beceriye sahip olup, ikram ve servis usullerini uygular.
| | Turizm ve otel işletmeciliği alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar programlarını kullanır.
| | Edindiği bilgi ve becerileri toplam kalite yönetimi yaklaşımıyla değerlendirerek sürekli gelişimini sağlar.
|
|
| | | |
|
|
| |