| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Sütçüler Prof.Dr.Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu Maliye | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:07.10.2023 22:52:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | MLA-3239 | Girişimcilik | 3,0 | 0,0 | 0,0 | 3,0 | 3,0 | 3. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Seçmeli | Dersi Verenler | Öğr. Gör. Nejat Gökhan EREM | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu | E-Posta | sutculermyo@isparta.edu.tr | Ofis Görüşme Saatleri | 09.00 - 17.00 Çarşamba, Perşembe, Cuma | İş Telefonu | 0.246.3512900 | Dersin Amacı | Kendini işini kurabilecek özelliklere, bilgi ve yetkinliklere sahip olması hedeflenen öğrencilerin kendilerinde var olan girişimcilik özelliklerini ortaya çıkarmaları ve bunları geliştirebilmeleri için gerekli donanımı kazanmaları amaçlanmaktadır.
| Dersin İçeriği | Bu ders kapsamında girişimciliğin kavramsal çerçevesi, yaklaşımları, fonksiyonları, süreci, girişimcilik kültürü, ve girişimcilik ahlakı ile ilgili konulara işlenecektir.
| Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 0 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:08.10.2023 21:18:00) | | Mesleki ve etik sorumluluk anlayışı
| | Bağımsız çalışma ve inisiyatif kullanma becerisi
| | Dış ticarete uygulanan teşvikleri ve kullanılan finansman tekniklerini bilir ve gerektiğinde bu yöntemleri şirket adına itinayla kullanabilir. | | Bilgiyi mesleki uygulamada kullanabilme yeteneği | | Sorunlar karşısında çözüm getirebilme becerisi kazanma | | Girişimcilik uygulamalarına ilişkin teorik bilgilere sahip olma ve bu konuda analiz yapabilme
| | Alanı ile ilgili uygulamaları çalışma arkadaşlarına, işverene anlatabilme, ekip çalışma becerisi
| | Sorumluluğu altında çalışanların performanslarını objektif olarak değerlendirmek ve denetlemek
| | Alanı ile ilgili konularda, iş güvenliği, işçi sağlığı ve çevre koruma bilgisi ve bilincine sahip olmak
| | Alanı ile ilgili konularda, sosyal sorumluluk, etik değerler ve sosyal güvenlik hakları bilgisi ve bilincine sahip olma |
|
| | | |
|
|
| |