of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Aşçılık
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
ASC-4265
Türk Mutfağı
2.0
0.0
1.0
2.5
3.0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Öğr. Gör. Hüseyin DUMAN
Dersin Yardımcıları
-
Ofis Yeri
 
E-Posta
huseyinduman@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Türk mutfağının tarihsel gelişimini açıklayabilmek.
Türk mutfak kültürünün genel özelliklerini anlatmak. Tarihsel süreç içerisinde Türk mutfağında yaşanan değişimi anlatmak.
Dersin İçeriği
Bu ders, Marmara, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz, Ege, Akdeniz bölgelerinde yöresel Türk mutfak kültürü ve uygulamalarını kapsamaktadır.
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Dersi İşleyiş Yöntemi
Uzaktan Öğretim
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
50
Uzmanlık/Alan Dersi
50
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Türk mutfağının özellikleri kavramak.
DK2
Türk mutfağına mahsus pişirme tekniklerini uygulayabilmek
DK3
Türk mutfağını uluslararası düzeyde tanıtabilmek
DK4
Türk mutfağına mahsus menüler hazırlayabilmek
DK5
Türk mutfağının Orta Asya dönemi hakkında bilgi verebilmek
DK6
Türk mutfağının Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı dönemleri hakkında bilgi verebilmek
DK7
Türk mutfağının Cumhuriyet dönemi hakkında bilgi verebilmek
DK8
Türk mutfağını modern yiyecek içecek sektörüne adapte edebilmek