of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Aşçılık
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
ASC-4259
Balık Yemekleri
2.0
0.0
1.0
2.5
3.0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Öğr. Görevlisi Fatih HERDEM
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
fatihherdem@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Bu dersin amacı, öğrencilere balıklar hakkında bilgi vermek, deniz ürünleri hakkında bilgiler vermek, deniz ürünleri yemek reçeteleri paylaşmak, deniz ürünleri yemeklerinin nasıl yapılacağını anlatmak ve uygulamak.
Dersin İçeriği
Bu dersin içeriği, balıklar hakkında genel bilgi, balıkları sınıflandırma, balıkları depolama, deniz ürünlerini anlama ve sınıflandırma, deniz ürünleri yemeklerini pişirme.
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Grup Çalş. / Ödevi
Ödev
Staj
Uygulama
Dersi İşleyiş Yöntemi
Uzaktan Öğretim
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
40
Uzmanlık/Alan Dersi
50
Destek Dersi
10
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Öğrencinin, balık çeşitleri hakkında genel bilgi sahibi olmasını sağlar
DK2
Tatlı su balığı ve tuzlu su balığı arasındaki farkları bilir ve ayrımını yapabilir.
DK3
Deniz kabukluları hakkında genel bilgiye sahip olmasını sağlar
DK4
hangi deniz ürününe hangi hangi pişirme tekniğini uygulayacağını öğrenir.
DK5
balık havyarının yapılış aşamaları ve nerede kullanılacağı hakkında bilgi sahibi olur.