of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Şarkikaraağaç Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:25.01.2023 12:37:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
ASC-4253
Yiyecek İçecek Endüstrisinde Yeni Trendler
2,0
0,0
1,0
2,5
3,0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Öğr. Gör. Hasan GÖKSU
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Yiyecek ve içecek işletmelerinin faaliyet alanları hakkında bilgi sahibi olabilme, Yiyecek ve içecek işletmelerinde güncel yönetim yaklaşımları hakkında yorum yapabilme, Yiyecek ve içecek işletmeleri ile ilgili güncel gelişmeler hakkında fikir beyan edebilme, Ulusal ve uluslararası turizm hareketleri sonucu turizmin gelişimi ile yiyecek-içecek işletmelerinde ortaya çıkan yeni eğilimleri tartışabilme, Yiyecek-içecek işletmelerinde meydana gelen değişikliklerin işletme yapılarına ve yönetim anlayışına etkilerini sorgulayabilme.
Dersin İçeriği
Yiyecek-İçecek İşletmeleri ile İlgili Temel Kavramlar, Otel İşletmelerinde Yiyecek-İçecek Hizmetleri, Yiyecek-İçecek İşletmelerinin Tarihsel Gelişimi, Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Güncel Trendler, Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Ortaya Çıkan Yeni Problemler, Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Pazarlamanın Önemi, Yiyecek-İçecek İşletmelerinin Kanuni Yükümlülükleri, Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Bütçeleme, Başabaş Noktası Analizleri, Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Kalite
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:25.01.2023 12:23:00)
DK1
Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Aşçılık Programından mezun olanlar, Aşçı unvanını kazanarak turistik belgeli işletmelerde, restoranlarda, yemek fabrikalarında (catering şirketlerinde), uçak-gemi-tren-otobüs-hastane mutfaklarında aşçı başı, aşçı başı yardımcısı, kısım şefi, sos şefi, balık şefi, ızgara şefi, kızartmalar şefi, ızgara şefi, çorba şefi, sebze şefi, joker şef (değişim aşçısı), soğuk şefi, pastane şefi, kasap, dömi şefi, komi vb rütbelerle araştırma şefi (test aşçısı), mutfak bilimcisi, yiyecek-içecek müdürü, yemek tedariği yöneticisi, mutfak yöneticisi, restoran denetçisi-koordinatörü, restoran müdürü vb kadrolarda çalışabilirler. Ayrıca yemek araştırmacısı, yemek yazarı, gıda işleyicisi, yemek stilisti, yemek mimarı, menü geliştirici, tarif geliştirici, yiyecek-içecek eğiticisi vb isimler altında da topluma hizmet sunabilmektedirler..