of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Şarkikaraağaç Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:25.01.2023 12:35:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
ASC-4205
Yiyecek İçecek Maliyet Kontrol
3,0
0,0
0,0
3,0
4,0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Öğr.Gör.Murat BAŞ
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Bu dersin amacı öğrencilerin işletme, yiyecek içecek işletmesi, maliyet, maliyet kontrolü tanımı ve depolama, teslim alma, satın alma, fiyatlandırma hakkında temel olarak fikir sahibi olmalarını sağlamaktır.
Dersin İçeriği
Yiyecek içecek işletmesi tanımı, işletmenin temel kavramları ve stratejileri, satın alma, teslim alma, depolama, fiyatlandırma iş akışını kapsamaktadır.
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:18.01.2024 14:45:00)
DK1
Öğrenci yiyecek içecek üretiminde maliyetleme yöntemlerine hakim olur.
DK2
Öğrenci satınalma maliyeti hesaplama hakkında bilgi sahibi olur
DK3
Öğrenci sipariş maliyeti hesaplama hakkında bilgi sahibi olur
DK4
Öğrenci stok devir hızı hesaplama hakkında bilgi sahibi olur
DK5
Öğrenci porsiyon maliyeti hesaplama hakkında bilgi sahibi olur