of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Şarkikaraağaç Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:25.01.2023 12:36:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
ASC-4203
Pastane Ürünleri
4,0
0,0
2,0
5,0
7,0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Öğr. Gör. Hasan GÖKSU
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Bu derste çeşitli hamur tekniklerini kulllanarak çeşitli pastane ürünlerini hazırlama yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği
1-Mayalı hamur ile ürün hazırlayabilme ve hazırlatabilme
2-Çırpılarak hazırlanan hamur ile tatlı,kek/ pasta hazırlayabilme ve hazırlatabilme
3-Yağlı hamur ile ürün hazırlayabilme ve hazırlatabilme
4-Pişmiş hamur ile ürün hazırlayabilme ve hazırlatabilme
5-Kıyılarak hamur ile tart, tartölet, pay ve kiş çeşitleri hazırlayabilme ve hazırlatabilme
6-Basit hamur ile ürün hazırlayabilme ve hazırlatabilme
7-Kuru pasta hazırlayabilme ve hazırlatabilme
8-Kek Çeşitleri Hazırlama-Yaş Pasta Hazırlama
9-Çikolata çeşitleri ve çikolata eritme yöntemleri
10-Pasta ve Tatlı süsleme teknikleri ve kullanılan malzemeler
11-Sütlü tatlılar hazırlayabilme ve hazırlatabilme
12-Meyveli tatlılar hazırlayabilme ve hazırlatabilme
13-Tahıl tatlıları hazırlayabilme ve hazırlatabilme
14-Kadayıf çeşitleri hazırlayabilme ve hazırlatabilme
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:23.01.2024 15:47:00)
DK1
Tatlıların tanımı ve Tatlı yapımında kullanılan araçlar
DK2
Tatlı hazırlama teknikleri ve Hamur tatlıları,kızartma tatlıları
DK3
Krep hamuru,tulumba tatlısı ve Pandispanya,pat hamuru
DK4
Krema tatlıları,dondurma,meyve tatlıları,jöleler ve Türk mutfağında hamur işi ve tatlılar
DK5
Sütlü tatlılar, Bisküvi ve kekler ve Tahılların mikrobiyolojisi
DK6
Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Aşçılık Programından mezun olanlar, Aşçı unvanını kazanarak turistik belgeli işletmelerde, restoranlarda, yemek fabrikalarında (catering şirketlerinde), uçak-gemi-tren-otobüs-hastane mutfaklarında aşçı başı, aşçı başı yardımcısı, kısım şefi, sos şefi, balık şefi, ızgara şefi, kızartmalar şefi, ızgara şefi, çorba şefi, sebze şefi, joker şef (değişim aşçısı), soğuk şefi, pastane şefi, kasap, dömi şefi, komi vb rütbelerle araştırma şefi (test aşçısı), mutfak bilimcisi, yiyecek-içecek müdürü, yemek tedariği yöneticisi, mutfak yöneticisi, restoran denetçisi-koordinatörü, restoran müdürü vb kadrolarda çalışabilirler. Ayrıca yemek araştırmacısı, yemek yazarı, gıda işleyicisi, yemek stilisti, yemek mimarı, menü geliştirici, tarif geliştirici, yiyecek-içecek eğiticisi vb isimler altında da topluma hizmet sunabilmektedirler..