of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Aşçılık
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
ASC-4203
Pastane Ürünleri
4.0
0.0
2.0
5.0
7.0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
ÖĞR.GÖR.ATİLLA GÖKDEMİR
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Bu derste çeşitli hamur tekniklerini kullanarak çeşitli pastane ürünlerini hazırlama yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği
1-Mayalı hamur ile ürün hazırlayabilme ve hazırlatabilme 2-Çırpılarak hazırlanan hamur ile tatlı,kek/ pasta hazırlayabilme ve hazırlatabilme 3-Yağlı hamur ile ürün hazırlayabilme ve hazırlatabilme 4-Pişmiş hamur ile ürün hazırlayabilme ve hazırlatabilme 5-Kıyılarak hamur ile tart, tartölet, pay ve kiş çeşitleri hazırlayabilme ve hazırlatabilme 6-Basit hamur ile ürün hazırlayabilme ve hazırlatabilme 7-Kuru pasta hazırlayabilme ve hazırlatabilme 8-Kek Çeşitleri Hazırlama-Yaş Pasta Hazırlama 9-Çikolata çeşitleri ve çikolata eritme yöntemleri 10-Pasta ve Tatlı süsleme teknikleri ve kullanılan malzemeler 11-Sütlü tatlılar hazırlayabilme ve hazırlatabilme 12-Meyveli tatlılar hazırlayabilme ve hazırlatabilme 13-Tahıl tatlıları hazırlayabilme ve hazırlatabilme 14-Kadayıf çeşitleri hazırlayabilme ve hazırlatabilme
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Grup Çalş. / Ödevi
Uygulama
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
İstenilen renk,şekil,tat,pişkinlik ve kabarıklığa sahip ürünü hazırlarken temel hamur tekniklerini kullanır.
DK2
İstenilen renk,şekil,tat,pişkinlik ve kabarıklığa sahip ürünü hazırlarken pasta yapım tekniklerini kullanır.
DK3
Reçeteye göre istenilen lezzet,koku ve görünüşte çeşitli tatlı ve kadayıflar hazırlar
DK4
Reçeteye göre istenilen lezzet,koku ve görünüşte ulusal ve uluslararası ürünler hazırlar
DK5
Çikolatadan çeşitli pasta dekorları ve spesiyal çikolatalar hazırlar