| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Eğirdir Meslek Yüksekokulu Aşçılık | DERS BİLGİLERİ | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | ASC-4203 | Pastane Ürünleri | 4.0 | 0.0 | 2.0 | 5.0 | 7.0 | 3. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | ÖĞR.GÖR.ATİLLA GÖKDEMİR | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Bu derste çeşitli hamur tekniklerini kullanarak çeşitli pastane ürünlerini hazırlama yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır. | Dersin İçeriği | 1-Mayalı hamur ile ürün hazırlayabilme ve hazırlatabilme 2-Çırpılarak hazırlanan hamur ile tatlı,kek/ pasta hazırlayabilme ve hazırlatabilme 3-Yağlı hamur ile ürün hazırlayabilme ve hazırlatabilme 4-Pişmiş hamur ile ürün hazırlayabilme ve hazırlatabilme 5-Kıyılarak hamur ile tart, tartölet, pay ve kiş çeşitleri hazırlayabilme ve hazırlatabilme 6-Basit hamur ile ürün hazırlayabilme ve hazırlatabilme 7-Kuru pasta hazırlayabilme ve hazırlatabilme 8-Kek Çeşitleri Hazırlama-Yaş Pasta Hazırlama 9-Çikolata çeşitleri ve çikolata eritme yöntemleri 10-Pasta ve Tatlı süsleme teknikleri ve kullanılan malzemeler 11-Sütlü tatlılar hazırlayabilme ve hazırlatabilme 12-Meyveli tatlılar hazırlayabilme ve hazırlatabilme 13-Tahıl tatlıları hazırlayabilme ve hazırlatabilme 14-Kadayıf çeşitleri hazırlayabilme ve hazırlatabilme | Önkoşul Dersleri | | Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi | Ders Grup Çalş. / Ödevi Uygulama
| Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 0 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI | | İstenilen renk,şekil,tat,pişkinlik ve kabarıklığa sahip ürünü hazırlarken temel hamur tekniklerini kullanır. | | İstenilen renk,şekil,tat,pişkinlik ve kabarıklığa sahip ürünü hazırlarken pasta yapım tekniklerini kullanır. | | Reçeteye göre istenilen lezzet,koku ve görünüşte çeşitli tatlı ve kadayıflar hazırlar | | Reçeteye göre istenilen lezzet,koku ve görünüşte ulusal ve uluslararası ürünler hazırlar | | Çikolatadan çeşitli pasta dekorları ve spesiyal çikolatalar hazırlar |
|
| | | |
|
|
| |