of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Şarkikaraağaç Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:25.01.2023 12:35:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
ASC-4201
Yöresel Mutfaklar
4,0
0,0
3,0
5,5
7,0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Öğr. Gör. M.Ensari KALENDEROĞLU
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Bu derste yöresel mutfak kültürünü araştırarak bu yörelerin yemeklerini hazırlamak yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği
İç Anadolu bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Doğu Anadolu mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Güneydoğu Anadolu mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Akdeniz Bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Marmara Bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Ege Bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Karadeniz mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak.
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Uzaktan Öğretim
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:23.01.2024 15:50:00)
DK1
Öğrenci Türk mutfağındaki yemeklere hakim olur.
DK2
Anadolu mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak
DK3
Orta Anadolu ve Karadeniz bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapar
DK4
Doğu ve Güneydoğu Anadolu mutfak kültürü konusunda araştırma yapar
DK5
Ege ve Akdeniz mutfak kültürü konusunda araştırma yapar
DK6
Yöresel mutfaklar ile tematik menüler hazırlayabilir ve müşteri beğenisini sağlar